Latest News

Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Ολονυκτία των φοιτητών ενάντια στην ισραηλινή σφαγή των Παλαιστινίων - «Η γενοκτονία φέρει τη σφραγίδα ΗΠΑ-ΕΕ- Ισραήλ» (ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΚΟΝΕΣ)

 Με σκοπό να ενώσουν τις φωνές τους με τους φοιτητές σε όλον τον κόσμο, δείχνοντας αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης, φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας συγκεντρώνονται έξω από τα Προπύλαια στο κέντρο της Αθήνας. Συμμετέχουν και εργατικά σωματεία-μαζικοί φορείς, για να σταματήσει η σφαγή του... παλαιστινιακού λαού.

Όπως δηλώνουν, διαμαρτύρονται για τη στάση της κυβέρνησης αναφορικά με τα όσα συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας.

Το παρών θα δώσει, όπως έχει ανακοινωθεί, και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι φοιτητές άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από τα Προπύλαια λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ και σκοπεύουν να παραμείνουν εκεί μέχρι το πρωί της Τρίτης.

Το πανό στέλνει παγκόσμιο μήνυμα: «This genocide bears the stamp of the USA – EU – Israel – No to the involvement of Greece! Free Palestine!» («Αυτή η γενοκτονία φέρει τη σφραγίδα ΗΠΑ – ΕΕ – Ισραήλ – Όχι στην εμπλοκή της Ελλάδας! Ελεύθερη Παλαιστίνη!»).

«Απέναντι στους πολέμους που για τα κέρδη σκορπούν τον θάνατο, καθένας έχει την ευθύνη να μη μείνει σιωπηλός!», τονίζουν.

Μέχρι στιγμής συμμετέχουν οι: Ρίτα Αντωνοπούλου, Μιχάλης Ατσαλής, Κώστας Βλαχούτσος, Ολίνα Γεωργοπούλου, Αλέξανδρος Δαΐκος, Ζωγράφος, Βιολέτα Ίκαρη, Μιχάλης Καλογεράκης, Δημήτρης Κανέλλος, Πολυξένη Καράκογλου, Θοδωρής Καρέλλας, Λόγος Τιμής, Δημήτρης Μητσοτάκης, Αποστόλης Μόσιος, Αναστασία Μουτσάτσου, Άγης Παπαπαναγιώτου, Απόστολος Ρίζος, Φώτης Σιώτας, Αλκαίος Σογιούλ, Γιάννης Ταυλάς, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Το Σφάλμα, Υπεραστικοί, Νεφέλη Φασουλή, Μάρθα Φριντζήλα, Tiny Jackal.

Πολύμορφες δράσεις

Ήδη από νωρίς με συμβολικές δράσεις οι φοιτητές έδωσαν το στίγμα τους στις σχολές, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό και καταγγέλλοντας την κλιμάκωση της γενοκτονίας του από το Ισραήλ.

Στη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχη δράση προγραμματίστηκε για τις 7 μ.μ., στον Λευκό Πύργο. Την κινητοποίηση στηρίζει και η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ).

Αντίστοιχα, φοιτητικές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη προγραμματίστηκαν στην Κρήτη, σε Ηράκλειο και Χανιά, με αποφάσεις Φοιτητικών Συλλόγων και τη στήριξη σωματείων και φορέων.