Latest News

Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Η Χαμάς δηλώνει έτοιμη για πλήρη συμφωνία με το Ισραήλ αν σταματήσει τον πόλεμο στη Γάζα

Ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή καθώς  η Χαμάς δήλωσε ότι ενημέρωσε τους διαμεσολαβητές των συνομιλιών με το Ισραήλ για πλήρη συμφωνία...σύμφωνα με το Reuters.

Η ανακοίνωση της Χαμάς κάνει λόγο για πλήρη συμφωνία για ανταλλαγή ομήρων και φυλακισμένων στη Γάζα, με τον όρο το Ισραήλ να «σταματήσει τον πόλεμο και την επιθετικότητά του εναντίον των ανθρώπων στη Γάζα».

Σύμφωνα πάντως με όσα μεταδίδουν τα ισραηλινά ΜΜΕ, το Τελ Αβίβ και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν φέρονται διατεθειμένοι να αποσύρουν τη στρατιωτική επιχείρηση από τη Ράφα, καθώς έχουν δηλώσει απερίφραστα, ότι μοναδικός τους στόχος είναι η ολική καταστροφή της Χαμάς, όσο διάστημα και αν χρειαστεί, και η εξάλειψη της απειλής κατά του ισραηλινού λαού.

Η αντίδραση της Χαμάς ήρθε λίγη ώρα μετά τη γνωστοποίηση της συμφωνίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Αίγυπτο, προκειμένου να ανοίξει εκ νέου το πέρασμα της Ράφα, ώστε να μεταφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν περίπου 300 Παλαιστίνιους ενόπλους κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που άρχισε στις 6 Μαΐου στην πόλη Ράφα, στη νότια Γάζα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης, Ντέιβιντ Μένσερ.