Latest News

Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Στο κυνήγι της «Μύγας» η Γαλλία: Ποιος είναι ο Μοχάμεντ Αμρά που απέδρασε στη φονική ενέδρα (BINTEO)

 
Ένα απίστευτο ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γαλλία από την Τρίτη μετά τη φονική ενέδρα ενόπλων σε αστυνομική πομπή που μετέφερε υπόδικο... στις φυλακές. 

Οι σκηνές που ήρθαν στο «φως» και στις οποίες φαίνεται η εκτέλεση δύο εκ των αστυνομικών που τον συνόδευαν, σόκαραν τη χώρα.

Τα πλάνα που καταγράφηκαν από την ενέδρα σε αυτοκινητόδρομο, που βρίσκεται μία ώρα από το Παρίσι, δείχνουν άνδρες με μαύρα αθλητικά ρούχα, κραδαίνοντας αυτόματα όπλα, να πυροβολούν τους αστυνομικούς, με δεκάδες οδηγούς να παρακολουθούν εμβρόντητοι το περιστατικό.

Η ενέδρα στήθηκε για τον κατάδικο με το παρατσούκλι «η μύγα», ο οποίος και κατάφερε να αποδράσει. Πρόκειται για τον 30χρονο Mohammed Amra, βαρόνο των ναρκωτικών.

Νέο βίντεο σοκ:

Το ποινικό μητρώο του, σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα, περιλαμβάνει εκτός από τις κατηγορίες για ναρκωτικά και τουλάχιστον 13 καταδίκες για μικροαδικήματα (οδήγηση χωρίς δίπλωμα, κλοπή, αντίσταση κατά της αρχής και προσβλητική συμπεριφορά). Το BBC ανέφερε πως είχε σχέσεις και με ομάδες της Μαφίας στη Μασσαλία.

Τη στιγμή της ενέδρας, ο 30χρονος μεταφερόταν στις φυλακές του Evreux, αφού είχε παραστεί σε δικαστική ακρόαση στη Ρουέν, ενώ ήταν υπό έρευνα και για υπόθεση απαγωγής και ανθρωποκτονίας στη Μασσαλία. Η υπόθεση της ανθρωποκτονίας, για την οποία ερευνάται, είναι αυτή ενός άνδρα στο Ομπάν της νότιας Γαλλίας στις 17 Ιουνίου 2022.

Σύμφωνα με το BFMTV, ο Amra είχε καταδικαστεί στις 7 Μαΐου σε 18 μήνες φυλάκιση για διακεκριμένες κλοπές (σε σούπερ μάρκετ και επιχειρήσεις) μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου 2019.

Ακόμη ένα αποκαλυπτικό στοιχείο είναι πως δύο ημέρες πριν από την απόδρασή του είχε προσπαθήσει να πριονίσει τα κάγκελα, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην απομόνωση.

Πάντως, ο Amra, σύμφωνα με τη Le Monde δεν θεωρείται ως «μεγάλο ψάρι», αλλά ως ένας «καιροσκόπος εγκληματίας».

Πώς έγινε η ενέδρα

Η απόδραση με θύματα δύο σοφρωνιστικούς υπαλλήλους, 52 και 35 ετών, έγινε στην πόλη Εβρέ της Νορμανδίας όταν το βαν στο οποίο μετέφεραν τον κρατούμενο δέχτηκε ένοπλη επίθεση. Εκτός από τους δύο νεκρούς, τραυματίστηκαν και άλλα τρία άτομα με τους δύο να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι συνεργοί του Amra ηταν ενημερωμένοι γιατί περίμεναν στα διόδια του αυτοκινητόδρομου.

Αρχικά οι δράστες ακινητοποίησαν το αστυνομικό όχημα με πρόκληση τροχαίου και στη συνέχεια εξαπέλυσαν την επίθεσή τους για απελευθερώσουν τον Άμρα.