Latest News

Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Σε τρία χρόνια έκλεψε 20 τόνους κρέας από βιομηχανία επεξεργασίας


 Εργαζόμενος σε βιομηχανία επεξεργασίας κρεάτων στη Θεσσαλονίκη, έκλεψε 20 τόνους κρέας μέσα σε διάστημα... τριών χρόνων.

Ένας 40χρονος έκλεβε για πάνω από τρία χρόνια συγκεκριμένα μεγάλες ποσότητες κρέατος, τις οποίες ήταν υπεύθυνος να διοχετεύει σε κατάστημα εστίασης. Σύμφωνα με την κατάθεση του εργοδότη του και με βάση τους υπολογισμούς του, έκλεβε την εβδομάδα 150 κιλά φιλεταρισμένο κρέας, ποσότητα που αντιστοιχεί σε 600 κιλά τον μήνα.

Στο σύνολο του, το κλοπιμαίο εμπόρευμα κυμάνθηκε στους 20 τόνους, με την προκληθείσα ζημιά να ξεπερνάει τις 80.000 ευρώ.  Κατά το κατηγορητήριο, οι πράξεις του τελέστηκαν από τα τέλη του 2016 έως τις αρχές του 2020 και έγιναν γνωστές όταν ο εργοδότης τον έπιασε «στα πράσα» στην επιχείρηση.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για κλοπή ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και τον καταδίκασε σε φυλάκιση δύο ετών, με τριετή αναστολή. Από τη μεριά του, ο 40χρονος αποδέχθηκε μέρος των πράξεων του, όμως ανέφερε πως το κλεμμένο εμπόρευμα ήταν κακής ποιότητας και το προόριζε για την πολυμελή οικογένειά του.