Latest News

Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Έγκλημα στα Τέμπη: Κατέθεσε η κόρη του μηχανοδηγού, ζητά έρευνα για τα χαμένα 11 λεπτά των συνομιλιών – Τα νέα στοιχεία που πήρε ο Εφέτης – Ανακριτής

 Νέα στοιχεία έρχονται στο φως από το επικαιροποιημένο πόρισμα των οικογενειών των θυμάτων στα Τέμπη που παραδόθηκε σήμερα στον... Εφέτη – Ανακριτή.

Σύμφωνα με το πόρισμα που κατατέθηκε από οικογένειες των θυμάτων, υπάρχουν τρία σημεία τα οποία είναι προς διερεύνηση.

Το ένα είναι πως, όπως ισχυρίζονται από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει, δεν υπήρξε σύγκρουση των δύο μηχανών των αμαξοστοιχιών, αλλά εκτροχιασμός της εμπορικής αμαξοστοιχίας. Θεωρούν πως η σύγκρουση έγινε μεταξύ της μηχανής της επιβατικής και του πρώτου βαγονιού της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

Το δεύτερο είναι ότι τουλάχιστον 16 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί, οι 5 σε «στάση πιθήκου», όπως αναφέρεται η στάση ανθρώπων που καίγονται ζωντανοί.

Το τρίτο στοιχείο που έδωσαν στο επικαιροποιημένο πόρισμα, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι λαμαρίνες της εμπορικής μετά το απότομο φρενάρισμα, προκάλεσαν μεγαλύτερες συνέπειες γιατί εμβόλισαν τα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Τι κατέθεσε η κόρη του μηχανοδηγού

Σήμερα κατέθεσε και η κόρη του μηχανοδηγού της αμαξοστοιχίας, όπου ζήτησε από τον ανακριτή περαιτέρω διερεύνηση για τα χαμένα 11 λεπτά των συνομιλιών του θύματος με τον σταθμάρχη στη Λάρισα. Είναι τα 11 λεπτά τα οποία δεν εμφανίζονται πουθενά στις συνομιλίες και η οικογένεια τονίζει πως πρόκειται για τα λεπτά που ο Γ. Κουτσούμπας είχε σταματήσει την αμαξοστοιχία, έχοντας αντιληφθεί πως το άλλο τρένο είχε τεθεί σε τροχιά καθόδου. Τόνισε στην κατάθεσή της πως ο πατέρας της ήταν έμπειρος και είχε καταλάβει τι έχει συμβεί και γι αυτό σταμάτησε την αμαξοστοιχία. Γι’ αυτό ζήτησε να διερευνηθεί το γεγονός ότι τα 11 λεπτά της συνομιλίας του με τον σταθμάρχη, είχαν «εξαφανιστεί».