Latest News

Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Ομολόγησε την ενοχή του ο διαρρήκτης- Η χρυσή τουαλέτα κόστιζε 6 εκατομμύρια ευρώ!

 

Ο διαρρήκτης του παλατιού Blenheim παραδέχτηκε ότι έκλεψε την χρυσή τουαλέτα αξίας ...4,8 εκατομμυρίων λιρών!

Η τουαλέτα από χρυσό 18 καρατίων εξαφανίστηκε από το παλάτι Blenheim, στο Oxfordshire, τον Σεπτέμβριο του 2019. Με τον τίτλο America, η χρυσή τουαλέτα ήταν μέρος μιας έκθεσης του Ιταλού καλλιτέχνη Maurizio Cattelan κι εκλάπη από το αρχοντικό στο Oxfordshire στις 14 Σεπτεμβρίου.

Τέσσερις άνδρες είχαν κατηγορηθεί ότι έκλεψαν τη χρυσή τουαλέτα, η οποία μάλιστα ήταν πλήρως λειτουργική και η αξία της υπολογίζεται στις 4,8 εκατ. λίρες (περίπου 6 εκατ. ευρώ).

Είχε τοποθετηθεί στο Παλάτι Μπλένιμ (ή Μπλένχαϊμ), έναν σημαντικό τουριστικό προορισμό και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, στο πλαίσιο της έκθεσης ενός Ιταλού καλλιτέχνη.

Η αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες σε τέσσερις άνδρες σύμφωνα με τον skynews και τώρα ο ένας ομολόγησε την ενοχή του, δήλωσε η Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος.

ADVERTISEMENT

Ο Τζέιμς Σιν, 39 ετών, από το Γουέλινγκμπορο του Νορθάμπτονσαϊρ, ομολόγησε την ενοχή του για τη διάρρηξη.

Ο Σιν εμφανίστηκε στο δικαστήριο μέσω  βίντεο από το HMP Five Wells όπου εκτίει ήδη ποινή 17 ετών για μια σειρά από κλοπές.

Τα προηγούμενα εγκλήματά του περιλαμβάνουν την κλοπή τρακτέρ και τροπαίων αξίας 400.000 λιρών από το Εθνικό Μουσείο Ιπποδρομιών.

Την εποχή εκείνη η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι διαρρήκτες μπήκαν στο μέγαρο και πήραν το έκθεμα κάποια στιγμή πριν από τις 5 τα ξημερώματα. Δεν είναι σαφές προς το παρόν αν οι Αρχές ανέκτησαν τη λεκάνη της τουαλέτας ή τι απέγινε το έκθεμα.

Το παλάτι Μπλένιμ, όπου γεννήθηκε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, εξέφρασε τη λύπη του για την κλοπή της τουαλέτας, η οποία είχε εκτεθεί προηγουμένως στο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ της Νέας Υόρκης.