Latest News

Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Θέμα στην «Daily Mail» η Ρούλα Πισπιρίγκου: «Η φωτογραφία με την Τζωρτζίνα πριν της δώσει κεταμίνη»


 Η υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου δεν συγκλονίζει μόνο την Ελλάδα, καθώς η dailymail έχει μακροσκελές άρθρο για την υπόθεση της, με τίτλο «δολοφόνησε την εννιάχρονη τετραπληγική κόρη της αφού πόζαρε μαζί της πριν της δώσει κεταμίνη και εμφανιζόταν ως...στοργική μητέρα».

Όπως αναφέρει η Daily Mail στο άρθρο της, «σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε στην Ελλάδα μια γυναίκα που δολοφόνησε την εννιάχρονη τετραπληγική κόρη της, η οποία κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία εκ προμελέτης για το θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας.

Η Ρούλα Πισπιρίγου, 35 ετών, διαπιστώθηκε ότι δηλητηρίασε την κόρη της με κεταμίνη το 2022, η οποία πέρασε μήνες ξαπλωμένη στο κρεβάτι του νοσοκομείου, αφού υπέστη επιληπτικές κρίσεις που οδήγησαν στην παράλυσή της.

ρουλα πισπιριγκου, πισπιριγκου φυλακη

Το δικαστήριο διαπίστωσε ότι η μητέρα της είχε επίσης προσπαθήσει να τη σκοτώσει σε τουλάχιστον μία από τις προηγούμενες διαμονές της στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της γενέτειράς της Πάτρας.

Η αρχική απόπειρα απέτυχε, αφήνοντας την κόρη της παράλυτη, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η Πισπιρίγκου είχε ποζάρει για μια τελευταία φωτογραφία με την Τζωρτζίνα, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως στοργικό γονέα και χαμογελώντας στη μικρή της κόρη πριν της δώσει τη μοιραία δόση του αναισθητικού τον Ιανουάριο του 2022.

Υπό κράτηση εδώ και δύο χρόνια, η Πισπιρίγου περιμένει επίσης την απόφαση για τους ύποπτους θανάτους των κοριτσιών της Μαλένα, τρεισήμισι ετών όταν πέθανε το 2019, και της Ίρις, ηλικίας μόλις έξι μηνών όταν πέθανε το 2021.

Η Τζωρτζίνα είχε υποστεί τραγικές κρίσεις το 2021, με αποτέλεσμα να είναι τετραπληγική και να μην μπορεί να κουνήσει τα άκρα της.

pispirigkoy3_d2b48.jpg

Είχε περάσει οκτώ μήνες στο νοσοκομείο πριν από το θάνατό της στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Οι νοσοκόμες επιβεβαίωσαν ότι η μητέρα της είχε μείνει μόνη μαζί της πριν από τον ξαφνικό θάνατό της.

Δικαστικά έγγραφα, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα, ανέφεραν ότι η νεκροψία είχε αποκαλύψει ότι η Τζωρτζίνα, πέθανε από θανατηφόρα δόση κεταμίνης λιγότερο από 20 λεπτά μετά τη χορήγησή της.

Τα έγγραφα φέρονται να υποστηρίζουν ότι το ιατρικό προσωπικό είχε επισκεφθεί για τελευταία φορά την εννιάχρονη περίπου μία ώρα πριν πεθάνει.

Η Πισπιρίγκου συνελήφθη μετά από ανάκριση, όταν η εξέταση του μυϊκού ιστού της κόρης της αποκάλυψε την παρουσία του αναισθητικού φαρμάκου, το οποίο δεν είχε χορηγηθεί από τους γιατρούς.

Στις 30 Μαρτίου 2022, κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της εννιάχρονης κόρης της.

Η ιστορία προκάλεσε εθνική κατακραυγή. Λίγο μετά τη σύλληψή της τα ΜΑΤ αναπτύχθηκαν έξω από το δικαστήριο, αφού πλήθος συγκεντρώθηκε για να την βρίζει.

Αφού της απαγγέλθηκαν κατηγορίες, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν επίσης έξω από το σπίτι της στην πόλη-λιμάνι της Πάτρας, 200 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας, όπου η αστυνομία επενέβη και πάλι για να διατηρήσει την τάξη.

Η Πισπιρίγκου είναι επίσης ύποπτη για τη δολοφονία άλλων δύο παιδιών της, της Μαλένα και της Ίριδας

Η Μαλένα ήταν τρεισήμισι ετών όταν πέθανε το 2019 και η Ίριδα ήταν μόλις έξι μηνών όταν πέθανε το 2021.

Η Μαλένα είχε δηλωθεί ότι έπασχε από οξεία ηπατική ανεπάρκεια. Η αιτία θανάτου της Ίριδας είχε αρχικά καταγραφεί ως καρδιακή ανεπάρκεια.

Ωστόσο, οι εξετάσεις που ακολούθησαν τον θάνατο της Τζωρτζίνας έδειξαν ότι είχαν υποστεί ασφυξία.

Ο ιατροδικαστής παθολόγος και πρόεδρος της Ένωσης Ιατροδικαστών στην Ελλάδα, Γρηγόρης Λέων, δήλωσε ότι η εκταφή των άλλων παιδιών της το 2022 επιβεβαίωσε ότι «οι εγκληματικές πράξεις ήταν η αιτία θανάτου».

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν την Πισπιρίγκου «σύγχρονη Μήδεια».

Η Πισπιρίγκου υποστήριξε σταθερά την αθωότητά της καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης που ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο.

Η μητέρα της Πισπιρίγου, μιλώντας μετά την απαγγελία κατηγοριών, δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι η κόρη της είναι ικανή να σκοτώσει τα τρία παιδιά.

Περιέγραψε μια στενή σχέση μητέρας-κόρης και είπε ότι η Πισπιρίγκου ήταν εξαιρετικά αναστατωμένη για την ασθένεια και τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Το δικαστήριο έκρινε τελικά ότι η Πισπιρίγκου διέπραξε και τα δύο αδικήματα της ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης και της απόπειρας ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης».