Bαθια το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν οι καταναλωτές την Τσικνοπέμπτη. Στα ύψη έχουν εκτοξευθεί φέτος οι τιμές των κρεάτων... σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς.
Συγκεκριμένα, οι τιμές στα κρεατικά μέσα σε ένα χρόνο έχουν αυξηθεί κατά 6%, παρολ’ αυτά οι παραγγελίες στα κρεοπωλεία έχουν ήδη ξεκινήσει, με κάποιους από τους καταναλωτές, που έχουν κάνει την έρευνα αγοράς τους, να έχουν ήδη προμηθευτεί τα απαραίτητα, ενώ οι υπόλοιποι προσπαθούν να πετύχουν όσο το δυνατόν πιο φθηνό κρέας.
Το κόστος για το αρνί και το κατσίκι ανέρχεται στα 14 ευρώ το κιλό, για το κοτόπουλο 4,5 ευρώ το κιλό, και για το χοιρινό στα 5-10 ευρώ ανάλογα με το κομμάτι.
Μιλώτας για τις τιμές του κρέατος, ο υπεύθυνος του κρεοπωλείου κ. Αντώνης Βαλτετσιώτης είπε χαρακτηριστικά:
«Υπάρχει μια μικρή αύξηση σε σχέση με πέρσι. Το παϊδάκι είναι είδος πολυτέλειας αυτή τη στιγμή για τους πιο πολλούς. Είναι στα 17.95ευρώ το κιλό.
Αυτό είναι το κοστολόγιό του. από το αρνί δεν βγάζουμε καθαρό κέρδος. Συνήθως κόβουμε από εκεί, παίρνουμε κομμάτια από άλλο μέρος του σώματος».
Όπως συμπλήρωσε: «Έχουμε αρκετές παραγγελίες και έρχονται πελάτες που μας ζητάνε σουβλάκια, κοκορέτσια κτλ. Μειωμένη η κίνηση δεν θα είναι, αλλά έχει αλλάξει η δυναμική του καταναλωτή. Μπορεί να μην πάρει το παιδάκι το αρνίσιο αλλά μπορεί να πάρει παϊδάκια κοτόπουλου».
Τέλος, ο νομικός εκπρόσωπος του ΙΝΚΑ, Παναγιώτης Γεωργιάδης επεσήμανε πως το κρέας θα είναι αυξημένο αυτές τις μέρες, ενώ προετοιμάζει τους καταναλωτές ότι στο ίδιο μήκος κύματος θα κυμανθούν οι τιμές και για το σαρακοστιανό τραπέζι, τονίζοντας: «Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι μεν στη σωστή κατεύθυνση, αλλά αφορούν άλλες κατηγορίες προϊόντων».