Latest News

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Δημοσκόπηση: Υπέρ των αγροτικών κινητοποιήσεων οι πολίτες - Τι λένε για ιδιωτικά πανεπιστήμια


Οι πολίτες εμφανίζονται συντριπτικά υπέρ των αγροτικών κινητοποιήσεων και δείχνουν την ελληνική κυβέρνηση ως υπεύθυνη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της... Prorata που ήρθε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα (04/03)

Συγκεκριμένα, το 34% είναι υπέρ των κινητοποιήσεων παρά τις όποιες πιθανές συνέπειες, το 28% υπέρ των κινητοποιήσεων όσο οι αγρότες δεν κλείνουν κεντρικές αρτηρίες της χώρας, το 19% είναι υπέρ των κινητοποιήσεων όσο αυτές δεν συμβάλλον σε έλλειψη και ακρίβεια προϊόντων, ενώ το 17% εμφανίζεται κατά.

Δημοσκόπηση, Αγρότες

Ως προς το ερώτημα «ποιος ευθύνεται σε μεγαλύτερο βαθμό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στη χώρα μας», το 40% απάντησε οι πολιτικές της ελληνικής κυβέρνησης, το 27% οι πολιτικές της Ε.Ε., 14% οι μεσάζοντες, το 13% είπε η νοοτροπία των αγροτών, ενώ το 6% ο πόλεμος στην Ουκρανία και ενεργειακή κρίση.

Δημοσκόπηση, Αγρότες

Σε άλλο ερώτημα που αφορά στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, το 47% τάσσεται υπέρ των φοιτητικών και μαθητικών κινητοποιήσεων, ενώ το 50% των ερωτηθέντων είναι εναντίον.

Δημοσκόπηση, Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, Καταλήψεις