Μυστήριο επικρατεί γύρω από την επίσημη πρώτη φωτογραφία της πριγκίπισσας Κέιτ Μίντλετον, που δόθηκε στη δημοσιότητα, μετά την επέμβαση στην...
κοιλιακή χώρα.Και αυτό γιατί μετά την αναδημοσίευσή της, ανακλήθηκε από τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία Associated Press, το Agence France-Presse και το Reuters, τα οποία είπαν πως η φωτογραφία είναι «πειραγμένη».
Η φωτογραφία, η πρώτη εξουσιοδοτημένη από το παλάτι κυκλοφόρησε με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα της γυναίκας στο Ηνωμένο βασίλειο και δείχνει την πριγκίπισσα της Ουαλίας με τα τρία της παιδιά και λέγεται από τραβήχτηκε από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ.
«Σε πιο προσεκτική εξέταση, φαίνεται ότι η πηγή έχει πειράξει την εικόνα», ανέφερε η ανακοίνωση του AP. Ένας εκπρόσωπος του AP είπε στην Telegraph: «Η φωτογραφία δείχνει μια ασυνέπεια στην ευθυγράμμιση του αριστερού χεριού της πριγκίπισσας Σάρλοτ».
«Υποχρεωτική απόσυρση. Λόγω θέματος που προέκυψε από τον εκδότη, η φωτογραφία από τον πρίγκιπα της Ουαλίας αποσύρεται και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά. Παρακαλώ αφαιρέστε την από παντού» ανέφερε από την πλευρά του το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).
Το Reuters ανέφερε σε δήλωση ότι απέσυρε την εικόνα μετά από ανασκόπηση μετά τη δημοσίευση. «Εξετάζουμε το θέμα», είπε ένας εκπρόσωπος.
Τι σημαίνει ο όρος «Photo kill» του Associated Press
Τα πρότυπα σύνταξης του AP αναφέρουν ότι οι εικόνες πρέπει να είναι ακριβείς. Το AP δεν χρησιμοποιεί τροποποιημένες ή ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες.
Οι αξίες και οι αρχές ειδήσεων του AP εξηγούν ότι η μικροεπεξεργασία φωτογραφίας, συμπεριλαμβανομένης της περικοπής και του τόνου και των προσαρμογών χρώματος, είναι αποδεκτή όταν είναι απαραίτητη για σαφή και ακριβή αναπαραγωγή και θα πρέπει να διατηρεί τον αυθεντικό χαρακτήρα της φωτογραφίας.
Οι αλλαγές στην πυκνότητα, την αντίθεση, το χρώμα και τα επίπεδα κορεσμού που αλλοιώνουν ουσιαστικά την αρχική σκηνή δεν είναι αποδεκτές. Τα φόντο δεν πρέπει να θολώνονται ψηφιακά ή να εξαλείφονται με καύση ή με επιθετική τόνωση. Η αφαίρεση του «κόκκινου ματιού» από τις φωτογραφίες δεν επιτρέπεται επίσης.
Όταν το AP διαπίστωσε ότι η φωτογραφία φαινόταν να έχει υποστεί επεξεργασία, εξέδωσε αυτό που είναι γνωστό ως photo kill, ένας βιομηχανικός όρος, απέσυρε την εικόνα και έδωσε οδηγίες στους πελάτες να αφαιρέσουν τη φωτογραφία από τα συστήματά τους.
«Σε πιο προσεκτική εξέταση φαίνεται ότι η πηγή έχει επεξεργαστεί την εικόνα», ανέφερε το AP σε σημείωμά του. «Δεν θα σταλεί φωτογραφία αντικατάστασης», αναφέρει επίσης.
Πηγή: nbcnews
Τα επίμαχα σημεία
Χρήστες των social media υποστηρίζουν ότι έχουν εντοπίσει και άλλες τέτοιες «ανωμαλίες» επισημαίνοντας το φερμουάρ της Κέιτ, τα μαλλιά της Σάρλοτ αλλά και τη φούστα της κόρης της πριγκίπισσας της Ουαλίας.
Οι εικασίες και οι θεωρίες συνωμοσίας έχουν αυξηθεί από τη στιγμή που η Κέιτ Μίντλετον κρατείται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αναρρώνοντας από την προγραμματισμένη επέμβαση στην κοιλιακή χώρα τον Ιανουάριο.
Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στους λογαριασμούς του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το πρωί της Κυριακής, μαζί με ένα μήνυμα που ευχαριστεί τους καλοθελητές για την υποστήριξή τους.
«Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας και τη συνεχή υποστήριξή σας τους τελευταίους δύο μήνες», έγραφε το μήνυμα. «Εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά για τη Γιορτή της Μητέρας. ΝΤΟ." Το Παλάτι του Κένσινγκτον είπε ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε στο Ουίνδσορ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από τον Πρίγκιπα της Ουαλίας.
Λεπτομέρειες για την κατάσταση της πριγκίπισσας δεν έχουν αποκαλυφθεί, αλλά το Παλάτι του Κένσινγκτον είχε δηλώσει προηγουμένως ότι δεν σχετίζεται με καρκίνο και ότι η Κάθριν επιθυμούσε να παραμείνουν ιδιωτικές οι προσωπικές ιατρικές πληροφορίες της.
Το Παλάτι του Κένσινγκτον αρνήθηκε να σχολιάσει.