Latest News

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκης προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη κατά του πρώην οικονομικού διευθυντή του κόμματος

 Ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Θύμιου Γεωργόπουλου -πρώην γενικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, με αρμοδιότητα τα οικονομικά του κόμματος- σχετικά με τους ισχυρισμούς του για το δάνειο του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να πληρωθούν οι οικονομικές εκκρεμότητες του κόμματος και να μην κλείσει το 2023 με... αρνητικό πρόσημο.

«Κάθε όριο ψεύδους και κακοβουλίας υπερέβη με τη σημερινή του ανάρτηση ο κύριος Θύμιος Γεωργόπουλος», σημειώνουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τα όσα υποστήριξε ο «απολυθείς» οικονομικός υπεύθυνος του κόμματος για το περίφημο δάνειο του Στέφανου Κασσελάκη ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στα κομματικά ΜΜΕ το Δώρο Χριστουγέννων.

«Πρώτον, ισχυρίστηκε πως τα χρήματα καταβλήθηκαν από εξωχώρια εταιρεία (offshore), ενώ γνωρίζει καλά ότι η OSIOS LLC είναι αλλοδαπή εταιρεία με έδρα το Μαϊάμι της Φλόριντα των ΗΠΑ» αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου και συμπληρώνουν:

«Δεύτερον, υποστήριξε πως το δάνειο της εταιρείας μπήκε στον λογαριασμό της Left Media AE το απόγευμα της Παρασκευής, 29/12/2023, μετά την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων, ενώ η αλήθεια είναι (την οποία γνωρίζει άριστα) ότι 20.000€ είχαν μπει στο ταμείο στις 21/12/2023 (για την καταβολή τμήματος του Δώρου Χριστουγέννων) και 210.000€ στις 29/12/2023 και ώρα 09.01 π.μ., με την καταβολή της μισθοδοσίας στους εργαζόμενους να ξεκινά περίπου μιάμιση ώρα αργότερα (10.26 π.μ.)».

«Εννοείται πως λόγω της προέλευσης του εμβάσματος και του valuer, τα χρήματα είχαν αποσταλεί, δύο ημέρες νωρίτερα αντίστοιχα, τόσο για το Δώρο όσο και για την μισθοδοσία. Γίνεται πλέον σαφές σε όλους, μετά και από την σημερινή του ανάρτηση του κυρίου Γεωργόπουλου, αφενός μεν ότι η απομάκρυνσή του ήταν απολύτως επιβεβλημένη (και μάλλον καθυστερημένη) κι αφετέρου ότι ο Πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης, καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ θα προσφύγουν άμεσα εναντίον του στη Δικαιοσύνη για όλα όσα ψευδή και δυσφημιστικά διατύπωσε σήμερα. Είναι επίσης σαφές, ότι θα υπάρξει και παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας όσον αφορά στην κομματική του ιδιότητα» καταλήγουν οι ίδιες πηγές. 

Η ανάρτηση Γεωργόπουλου για το δάνειο Κασσελάκη

Ο Θύμιος Γεωργόπουλος στη μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook, ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα του Στέφανο Κασσελάκη μπήκαν στον σχετικό λογαριασμό αφού είχαν γίνει ήδη οι πληρωμές των εργαζομένων και πως επιστράφηκαν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο ίδιος αφήνει επίσης αιχμές για τον τρόπο της αποπομπής του, υπογραμμίζοντας πως δεν υπήρχε σχετική απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής «που είχαν ομοφώνως εγκρίνει την τοποθέτηση μου».