Συνεχίζει και φέτος την παράδοση η Αμφίκλεια, όπου σήμερα Κυριακή του Καρναβαλιού, ετοιμάστηκε το «παραδοσιακό» πια κοντοσούβλι - γίγας των...
130 μέτρων.Στην Αμφίκλεια, το κοντοσούβλι ετοιμάζεται από νωρίς το πρωί και η σούβλα για να το... ψήσει στήνεται στους δρόμους της πόλης. Στην ετοιμασία συμμετέχουν όλοι όσοι το επιθυμούν, ενώ ο... μεζές ήταν έτοιμος γύρω στις 2 το μεσημέρι - ακριβώς την κατάλληλη ώρα, ώστε να αρχίσει το παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι που διαρκεί μέχρι το βράδυ.
Φέτος, στην Αμφίκλεια το κοντοσούβλι - γίγας ετοιμάστηκε για 16η χρονιά, ενώ για την ετοιμασία του χρησιμοποιήθηκαν 500 κιλά κρέατος από προβατίνα και 300 κιλά χοιρινό.