Latest News

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

QatarGate: «Ξέρω ότι λέει ψέματα ο Παντσέρι» - Η κρυφή ηχογράφηση με τον Τζιόρτζι

 Νέο ηχητικό ντοκουμέντο για το QaterGate με τον επικεφαλής της έρευνας για το Qatargate, Σεφερίνο Αλβάρεζ Ροντρίγκεζ, να μιλά στον Φραντσέσκο Τζιόρτζι, συντρόφου της Εύας Καϊλή τότε, για την αξιοπιστία του... Αντόνιο Παντσέρι. 

«Δεν πιστεύουμε τίποτα από όσα λέει. Ξέρουμε πολύ καλά ότι μας κοροϊδεύει, το ξέρουμε αυτό. Αλλά όλα θα αποκαλυφθούν (...) Ξέρω ότι μας λέει ψέματα», όπως ακούγεται να λέει.

Σημειώνεται ότι στον Αντόνιο Παντσέρι στηρίζεται η έρευνα για το Qatar Gate. Η ηχογράφηση έγινε στην οικία του Τζιόρτζι, όταν ο ανακριτής τον επισκέφθηκε προκειμένου να του επιστρέψει το κινητό του τηλέφωνο που είχε κατασχεθεί κατά την έρευνα.

Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή τον κατέγραψε κρυφά, διαμαρτυρόμενος και για την πρακτική των ερευνητών που είχαν πάρει από τα σκουπίδια την εκτύπωση σημειώσεων που ο Τζιότζι αντάλλασσε με τον συνήγορό του.

Το ηχητικό υλικό κατατέθηκε τη Δευτέρα (5/2) στους φακέλους της έρευνας των Βρυξελλών και στους ευρωβουλευτές από τον συνήγορο του Τζίόρτζι, τον δικηγόρο Πιέρ Μονβίλ, ο οποίος με επιστολή του το έστειλε στον εισαγγελικό λειτουργό. Σε περίπτωση που οι δηλώσεις του Παντσέρι δεν επιβεβαιωθούν, η έρευνα - που προκάλεσε σάλο με τις συλλήψεις μεταξύ των οποίων της αντιπροέδρου Εύας Καΐλή - θα μπορούσε να καταρρεύσει, σημειώνει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Οι ισχυρισμοί για μια υποτιθέμενη συνωμοσία με στόχο τη διεθνή διαφθορά και το ξέπλυμα χρήματος που φέρεται να οργάνωσε ο Παντσέρι για να προστατεύσει τα συμφέροντα του Κατάρ και του Μαρόκου, εξακολουθεί να μην είναι καθόλου σαφής, αναφέρει η ιταλική εφημερίδα.

Ακούστε το ηχητικό: