Latest News

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Marvel: Τεχνικός σκοτώθηκε στο χώρο των γυρισμάτων της σειράς «Wonder Man»

Θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε στο χώρο των γυρισμάτων της σειράς «Wonder Man» της Marvel...λίγες ώρες πριν.

Όλα συνέβησαν στα στούντιο Radford του CBS, όταν ένα μέλος του συνεργείου σκοτώθηκε πέφτοντας από σκαλωσιά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το όνομα του τεχνικού που πέθανε. Το δυστύχημα δεν συνέβη κατά τη διάρκεια γυρισμάτων, αλλά ο τεχνίτης δούλευε εκείνη την ώρα στο πλατό της σειράς της Marvel.


Σημειώνεται πως η παραγωγή της ξεκίνησε εκ νέου τον Ιανουάριο μετά από αρκετές καθυστερήσεις λόγω της απεργίας των ηθοποιών λίγο καιρό πριν. Η Marvel με τη σειρά της επιβεβαίωσε την είδηση αναφέροντας χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της πως «οι σκέψεις μας και τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους του. Στηρίζουμε την έρευνα για τις συνθήκες αυτού του δυστυχήματος».

Η Διοίκηση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία θα είναι το όργανο που θα διεξάγει την έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του τεχνικού. Ο Matthew D. Loeb, πρόεδρος της International Alliance of Theatrical Stage Employees, δήλωσε ότι το εργατικό συνδικάτο είναι σοκαρισμένο και θλιμμένο. «Εργαζόμαστε για να στηρίξουμε την οικογένεια του μέλους μας, καθώς και τους συναδέλφους του. Η ασφάλεια στα σκηνικά είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας και θα βοηθήσουμε την OSHA στην έρευνά της με όποιον τρόπο μπορούμε», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται πως τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί αρκετά θανατηφόρα περιστατικά και τραυματισμοί σε κινηματογραφικά και τηλεοπτικά πλατό, που οδήγησαν σε αγωγές και σε εκκλήσεις για μεταρρυθμίσεις στον κλάδο. Αξίζει να σημειωθεί πως το πιο πρόσφατο παράδειγμα συνέβη το 2021. Τότε η Χαλίνα Χάτσινς έχασε επίσης τη ζωή της στα γυρίσματα της ταινίας «Rust», όταν εκπυρσοκρότησε ένα όπλο με το οποίο την σημάδευε ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν.