Latest News

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Κορινθία: Συνεχίζεται το θρίλερ με τα παιδιά των «Παλαιοχριστιανών» - Τηλεργασία από το λαγούμι- Πώς ο πατέρας έπαιρνε μισθό 1029€


Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με άφαντα παιδιά της οικογένειας των αυτοαποκαλούμενων  Παλαιοχριστιανών... της Κορινθίας.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης, ο Σταύρος Μπαλάσκας ανέφερε πως τα ανήλικα παιδιά της οικογένειΑς εντοπίστηκαν, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Τα παιδιά δεν έχουν εντοπιστεί και η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει να μην έχει ίχνος για το πού μπορεί να βρίσκονται, με τις περιοχές της Κορινθίας και της Λαμίας να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Τι δήλωσε ο Μπαλάσκας

«Η υπόθεση δεν έχει αστυνομικό ενδιαφέρον, αλλά κοινωνικό. Ο πατέρας ‘αρρώστησε ξαφνικά’. Έχει παιδάκια που εμπλέκονται. η οικογένεια θα μπορούσε να κάνει ό,τι θέλει αλλά όχι με παιδάκια. Γι΄ αυτό υπήρξε και οξεία παρέμβαση ο εισαγγελέας. Είναι ένα κοινωνικό θέμα, θα πρέπει να εντοπισθούν και οι άλλες ομάδες, που έχουν τον ίδιο τρόπο ζωής. Βρέθηκαν τα παιδιά, ήταν σε ένα συγγενικό πρόσωπο», ανέφερε ο κ. Μπαλάσκας νωρίς το πρωί καλεσμένος στο MEGA, κάτι το οποίο τελικά δεν ισχύει.

«Για το αν είναι δικά του τα παιδιά θα γίνει εξέταση DNA, γιατί ένα μωρό κυοφορείται και κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο πατέρας. Δεν απαντάει η γυναίκα για την πατρότητα του παιδιού. Ο ‘πατριάρχης’ λέει πως ζουν στα πρότυπα των Άμις, ή των ρωσικών προτύπων των ‘παλαιοχριστιανών’ της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Συγκεκριμένα, ο 45χρονος των Παλαιοχριστιανών δούλευε μέσα από την παράγκα που ζούσε με την οικογένειά του στον δήμο Ερέτριας-Αμαρύνθου στην Εύβοια.

Το 2016 ο συγκεκριμένος άνδρας προσλήφθηκε ως υπάλληλος καθαριότητας από τον δήμο Ηλιούπολης όπου και εργάστηκε μέχρι το 2020. Τα επόμενα 3 χρόνια εμφανίζεται να λαμβάνει μισθό από τον δήμο Ερέτριας όπου ζήτησε και πήρε μετάταξη.

Κατόπιν εξέτασης από μία ειδική επιτροπή ο 45χρονος Παλαιοχριστιανός εξασφάλισε τη μετάταξή του στον δήμο Ερέτριας για λόγους υγείας. Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε στον Σεπτέμβριο του 2020. Ένα έγγραφο που δείχνει ότι οι απολαβές του ως υπαλλήλου του δήμου Ερέτριας έφταναν τα 1.029 ευρώ.

Δύο χρόνια αργότερα, συμπληρώνοντας τον απαραίτητο χρόνο εργασίας προχώρησε και στο επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο και πήρε και αύξηση.  Επομένως, τον Αύγουστο του 2023 ο μισθός του άντρα που ζει με την οικογένειά του στην ορεινή Κορινθία είχε φθάσει στα 1.505 ευρώ μεικτά, ως υπάλληλος καθαριότητας εξ αποστάσεως. 

Υπενθυμίζεται ότι ο 45χρονος πατέρας των «παλαιοχριστιανών» ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη (21/2) και μέχρι τότε θα βρίσκεται στα κρατητήρια.