Latest News

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Στη φυλακή το πρώην στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς»- Τι υποστήριξε στην απολογία του

 
Στη φυλακή επιστρέφει το πρώην στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» που συνελήφθη μαζί με άλλα τρία άτομα που κατηγορούνται για κατοχή όπλων... και εκρηκτικών. 

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός μήνα, χωρίς αναστολή, στο πρώην ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς»

Νωρίτερα, του ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί όπλων και για κατοχή ναρκωτικών, σε βαθμό πλημμελήματος. 

Ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου αρνήθηκε και τις δύο κατηγορίες. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του για αναβολή της δίκης, προκειμένου να κληθούν να καταθέσουν η σύντροφός του και ένας αστυνομικός. Οι δύο μαρτυρίες δεν έχουν να προσφέρουν κάτι ουσιώδες στην υπόθεση, επεσήμανε ο εισαγγελέας της έδρας. 

«Η έρευνα που έγινε, πραγματοποιήθηκε σε χώρο που δεν είναι η οικία μου, αποδεικνύεται από το μισθωτήριο», ανέφερε ο συλληφθείς κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Στην απολογία του ανέφερε ότι «επέλεξα να προστατέψω τη γυναίκα μου απομακρυνόμενος από το σπίτι». 

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, Γ. Καρκανιά, ο κατηγορούμενος έμενε αλλού, γιατί «είχε φύγει από το συγκεκριμένο σπίτι επειδή φοβόταν για σωματική του ακεραιότητα. Δημοσιεύματα έλεγαν ότι θα είναι το επόμενο θύμα στο πόλεμο της Greek mafia». 

Τι είπε για το όπλο το πρώην στέλεχος των «Πυρήνων της φωτιάς»

Σε ό,τι αφορά το πιστόλι, ο κατηγορούμενος υποστήριξε στην απολογία του ότι το είχε αγοράσει από την Ομόνοια η έγκυος σύντροφός του- η οποία μένει στο σπίτι όπου έγινε η έρευνα- για λόγους αυτοπροστασίας και συμπλήρωσε ότι ο ίδιος διαφωνούσε. 

«Βρήκε κάποιον στην Ομόνοια, του έδωσε λεφτά. Πριν το προμηθευτεί δεν το ήξερα, μετά το είδα μην κοροϊδευόμαστε. Αυτός που πούλησε το πιστόλι ήθελε να ξεφορτωθεί και τις σφαίρες που δεν ταίριαζαν καν στο πιστόλι», ανέφερε ο κατηγορούμενος.

Οι τέσσερις συλληφθέντες- το πρώην στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς», δύο μέλη των ΟΥΚ και ένας πορτιέρης κλαμπ της Αθήνας- κατέθεσαν νωρίτερα στην Εισαγγελία Πειραιά. 

Οι δύο ΟΥΚάδες παραπέμπονται στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου. Ο ένας κατηγορείται για κακούργημα, σχετικά με τα εκρηκτικά. Το δεύτερο μέλος της μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού κατηγορείται για πλημμέλημα, σχετικά με παράβαση του νόμου περί όπλων. 

Σε βάρος του τέταρτου κατηγορούμενου, που είναι πορτιέρης σε κλαμπ της Αθήνας, ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί όπλων, σε βαθμό πλημμελήματος. 

«Σχέση» του στελέχους των «Πυρήνων της Φωτιάς» με τη Greek Mafia 

Το πρώην στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» φέρεται να είχε στενές σχέσεις με τον Βασίλη Ρουμπέτη, ο οποίος δολοφονήθηκε στον Κορυδαλλό. Οι δυο τους είχαν ανοίξει μαζί πρατήρια καυσίμων. 

Όταν δολοφονήθηκε ο επονομαζόμενος «Ράμπο», το πρώην στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» φοβήθηκε ότι θα ήταν ο επόμενος και κρυβόταν για τέσσερις μήνες στη Θεσσαλία. Όταν επέστρεψε στα Κάτω Πατήσια ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός, ενώ δεν θεωρείται τυχαίο ότι οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο. 

Σε ό,τι αφορά στους άλλους τρεις συλληφθέντες, πρόκειται για δύο μέλη των ΟΥΚ και τον δίδυμο αδελφό ενός εξ αυτών, που είναι πορτιέρης σε κλαμπ στη Γκάζι. Αμφότερα τα μέλη των ΟΥΚ είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές, ο ένας για τροχαίο με εγκατάλειψη και ο άλλος για διατάξεις που σχετίζονται με την αθλητική νομοθεσία και για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Ο τέταρτος, ο πορτιέρης, είχε απασχολήσει τις αρχές για επικίνδυνη σωματική βλάβη και βιασμό. 

Όσο για τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στην κατοχή των μελών των ΟΥΚ, πηγές του Πολεμικού Ναυτικού διαβεβαιώνουν ότι δεν εκλάπησαν από εγκαταστάσεις του σώματος. Οι κατηγορούμενοι ήταν σε διοικητικές θέσεις και όχι σε επιχειρησιακές ομάδες.