Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του πληρεξούσιου δικηγόρου της Ζέτας Δούκα, Γιώργου Γεραρή, η απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει την αγωγή του Γιώργου Κιμούλη κατά του ΣΕΗ είναι «μια πρώτη ηθική και νομική δικαίωση, τρία χρόνια μετά την αρχική δημόσια καταγγελία της κ. Δούκα, η οποία σηματοδότησε την έναρξη του κινήματος metoo στον ελληνικό καλλιτεχνικό χώρο».
Η απόφαση του δικαστηρίου στην αγωγή του Γιώργου Κιμούλη κατά του ΣΕΗ και τριών ακόμα μελών του πειθαρχικού συμβουλίου είναι οριστική. Όπως αναφέρει ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Ζέτας Δούκα «η αγωγή απορρίφθηκε ολοσχερώς και ομοφώνως ως προς όλους τους εναγομένους, καθώς κρίθηκε μεταξύ άλλων ότι οι καταγγελίες κατά του Γιώργου Κιμούλη (μεταξύ των οποίων είναι και αυτή της Ζέτας Δούκα) που οδήγησαν στη διαγραφή του από το σωματείο ήταν αληθείς».
Επιπλέον στις 29 Ιανουαρίου του 2024 δημοσιεύθηκε η υπ’ αριθ. 201/2024 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αναφορικά με την άλλη αγωγή που κατέθεσε ο Γιώργος Κιμούλης κατά της Ζέτας Δούκα, της Δώρας Χρυσικού και του Νίκου Ψαρρά.
Σύμφωνα με αυτή, ο Γιώργος Κιμούλης ζητά να καταδικαστούν να του καταβάλουν οι εναγόμενοι το συνολικό ποσό των 731.227,80 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη και διαφυγόντα κέρδη λόγω επικαλούμενης από τον ίδιο συκοφαντικής του δυσφήμησης.
Ωστόσο, το δικαστήριο, κάνοντας δεκτές τις σχετικές ενστάσεις των εναγομένων, έκρινε ότι η αγωγή του Γιώργου Κιμούλη παρουσιάζει νομικά σφάλματα και ελλείψεις, τις οποίες το δικαστήριο τον καλεί να συμπληρώσει, προκειμένου να μπορέσει να εκφέρει οριστική κρίση επί της υπόθεσης.
Η πλευρά της Ζέτας Δούκα δηλώνει ότι είναι εν αναμονή των δικονομικών ενεργειών του Γιώργου Κιμούλη και δήλωσε ότι «σε περίπτωση που ο ίδιος δεν επισπεύσει άμεσα τη σχετική διαδικασία για τη συνέχιση της δίκης, κάνοντας όσα το δικαστήριο τον διατάσσει να κάνει, θα το πράξουμε εμείς με δική μας πρωτοβουλία».