Latest News

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Μαζικά ρωσικά πυραυλικά πλήγματα στην Ουκρανία - Χωρίς ρεύμα το Κίεβο

 Εκρήξεις σημειώθηκαν στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις...σύμφωνα με τις ουκρανικές δυνάμεις.

Υπάρχουν πληροφορίες για μαζικές πυραυλικές επιθέσεις. Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανέφερε, ότι αρκετές εκρήξεις ακούστηκαν στην πρωτεύουσα της χώρας, ενώ συστήματα αεράμυνας συμμετείχαν στην απόκρουση της επίθεσης.  Οι εκρήξεις στο Κίεβο σημειώθηκαν λίγο πριν τις 7π.μ σύμφωνα με ρεπόρτερ του Reuters που ήταν στο σημείο. 

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο αρχικά ανέφερε ότι στην επίθεση ενεπλάκησαν συστήματα αεράμυνας. Αργότερα ο δήμαρχος έκανε λόγο για γιατρούς που παρακολουθούσαν έναν τραυματία στην περιοχή Ντνίπρο του Κιέβου. 

Δύο γραμμές υψηλής τάσης στην πρωτεύουσα καταστράφηκαν από θραύσματα πυραύλων, σύμφωνα με τον Βιτάλι Κλίτσκο, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε ορισμένες περιοχές της πρωτεύουσας.

Στην πόλη Μικολάιβ, ένα άτομο σκοτώθηκε από την πυραυλική επίθεση ενώ υπάρχουν και τραυματίες, σύμφωνα με πληροφορίες του δημάρχου Ολεξάντρ Σιένκεβιτς. Υλικές ζημιές έχουν προκληθεί σε 20 κατοικίες.

«Υπάρχουν κατεστραμμένα κτίρια κατοικιών. Περίπου 20 από αυτά είναι χωρίς στέγες. Οι ζημιές στα δίκτυα ύδρευσης και φυσικού αερίου εξαλείφονται ήδη από τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Υπάρχουν τραυματίες. Ένα άτομο νοσηλεύεται. Άλλοι βοηθήθηκαν επιτόπου», έγραψε στο Telegram πριν προσθέσει ότι ο νοσηλευόμενος πέθανε. 

Ο Όλεχ Σίνεχουμποβ, κυβερνήτης της περιοχής Κράκιβ της βορειανατολικής Ουκρανίας, δήλωσε ότι ρωσικοί πύραυλοι έπεσαν πάνω στο διοικητικό κέντρο της πόλης και όχι σε οικιστικές υποδομές.

Συναγερμός ήχησε σε όλη την Ουκρανία γύρω στις 6 π.μ, με την ουκρανική αεροπορία να προειδοποιεί στο Telegram για ρωσική πυραυλική επίθεση. Επιθέσεις σημειώθηκαν ακόμα στις περιοχές του Λβιβ και του Νικολάεβ. 

Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σήμερα σε τμήματα στο Κίεβο αφού ένας ρωσικός πύραυλος, που καταρρίφθηκε, προκάλεσε ζημιές σε γραμμές υψηλής τάσης, δήλωσε ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο.

«Έπειτα από μια εχθρική επίθεση, δύο γραμμές υψηλής τάσης στην πρωτεύουσα υπέστησαν ζημιές από συντρίμμια πυραύλων. Μερικοί κάτοικοι στην αριστερή όχθη δεν έχουν αυτή τη στιγμή ηλεκτρικό», έγραψε ο Κλίτσκο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το Κίεβο και η υπόλοιπη χώρα αντιμετωπίζουν μαζική ρωσική επίθεση και οι αεροπορικοί συναγερμοί συνεχίζονται ήδη εδώ και περισσότερο από δύο ώρες.