Latest News

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Βασιλιάς Κάρολος: Η ασθένεια και τα σενάρια διαδοχής από τον Γουίλιαμ

 Τρεις εβδομάδες πέρασαν από την επίσημη ανακοίνωση του Παλατιού για τον βασιλιά Κάρολο και τη μάχη που δίνει με... τον καρκίνο.

«Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε ο βασιλιάς για καλοήθη υπερτροφία του προστάτη, διαπιστώθηκε ένα άλλο ζήτημα υγείας. Στις διαγνωστικές εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε κάποια μορφή καρκίνου. Η Αυτού Μεγαλειότης ξεκίνησε ένα πρόγραμμα τακτικών θεραπειών, κατά τη διάρκεια του οποίου οι γιατροί τού συνέστησαν να αναβάλει τα δημόσια καθήκοντά του. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Αυτού Μεγαλειότης θα συνεχίσει να ασχολείται με υποθέσεις του κράτους.

Ο βασιλιάς είναι ευγνώμων στην ιατρική του ομάδα για την ταχεία παρέμβασή της, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στην πρόσφατη επέμβαση στο νοσοκομείο. Παραμένει αισιόδοξος όσον αφορά τη θεραπεία του και προσβλέπει στην επιστροφή του στα δημόσια καθήκοντά του το συντομότερο δυνατό. Η Αυτού Μεγαλειότης επέλεξε να μοιραστεί τη διάγνωση για να αποφευχθούν οι εικασίες και με την ελπίδα ότι ίσως βοηθήσει στην ενημέρωση του κοινού, για όλους εκείνους σε όλο τον κόσμο που μαστίζονται από καρκίνο», αναφερόταν.

Σύμφωνα πάντως με τον βασιλικό εμπειρογνώμονα και συγγραφέα Τομ Κουίν, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα «Mirror», ο καρκίνος είναι «επιθετικός» και ήδη ο Κάρολος ετοιμάζει τον πρωτότοκο γιο του, πρίγκιπα Γουίλιαμ, για διάδοχό του. «Ο βασιλιάς Κάρολος γνωρίζει για την κατάσταση της υγείας του. Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είναι στο κατώφλι της διαδοχής. Ο μονάρχης ελπίζει να παραμείνει σε μια σχετικά καλή κατάσταση, ώστε να παραδώσει το στέμμα σε ηλικία 80 ετών.

Ωστόσο, ίσως ξεκινήσουν οι διαδικασίες αυτές πολύ νωρίτερα, καθώς η μορφή καρκίνου του είναι πολύ πιο επικίνδυνη και επιθετική απ’ όσο πίστευαν οι γιατροί αρχικά», σημείωσε ο βασιλικός εμπειρογνώμονας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Mirror», έχει το γεγονός ότι ο σχεδιασμός της διαδοχής είναι άκρως απόρρητος και κανείς δεν εμπιστεύεται τον Χάρι να συμμετέχει σε αυτόν, με την ανησυχία ότι θα απευθυνθεί στα μέσα ενημέρωσης αν νιώσει με οποιονδήποτε τρόπο ότι προσβάλλεται. «Κανείς δεν εμπιστεύεται τον δούκα του Σάσεξ, Χάρι, καθώς στις συνεντεύξεις που δίνει για τη βασιλική οικογένεια είναι όλες υπό μορφή κριτικής, όπως και η βιογραφία του», ανέφερε ο Κουίν

Η εν λόγω δυσπιστία λέγεται ότι προέκυψε μετά τις συνεντεύξεις του Χάρι στα μέσα ενημέρωσης και τις επιθέσεις του στη βασιλική οικογένεια στο πρώτο του βιβλίο απομνημονευμάτων, «Spare». Να σημειωθεί, βεβαίως, ότι ο Χάρι επισκέφθηκε για λίγες ώρες το Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να συναντήσει τον πατέρα του, μετά τη δυσάρεστη είδηση. Ομως, ο Κάρολος αποδεικνύεται ότι μπορεί να συμφιλιωθεί μαζί του και να τον εμπιστευτεί.

Χιλιάδες ευχές και κάρτες

Ο Κάρολος έχει λάβει χιλιάδες ευχές και κάρτες από το κοινό, ενώ δίνει μάχη για την υγεία του. Στον επίσημο λογαριασμό του παλατιού στο Instagram δημοσιεύτηκε το Σάββατο βίντεο που απεικονίζει τον βασιλιά εμφανώς συγκινημένο να διαβάζει μερικά από τα 7.000 μηνύματα υποστήριξης που έχει λάβει από όλο τον κόσμο. «Σηκώστε το πιγούνι, βάλτε το στήθος έξω, παραμείνετε θετικός και μην το αφήσετε να σας απογοητεύσει. Πιστέψτε με, λειτουργεί, αλλά το κυριότερο είναι η οικογένεια», του έγραψε κάποιος ενώ ένα παιδί έγραψε στον Κάρολο: «Μην τα παρατάς ποτέ. Να είσαι γενναίος. Μην ξεπερνάς τα όριά σου. Γίνε καλά σύντομα». Το παλάτι μάλιστα ανακοίνωσε πως όλοι θα λάβουν μια ευχαριστήρια απάντηση για τις κάρτες ή τις επιστολές τους.