Latest News

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Νότια Καρολίνα: Ο Τραμπ νίκησε τη Χέιλι στη «δική της» πολιτεία, στις προκριματικές

 Ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως αναμενόταν, επικράτησε εύκολα της Νίκι Χέιλι στις προκριματικές των Ρεπουμπλικανών... στη Νότια Καρολίνα. 

Αυτή η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ έχει ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς η αντίπαλός του διετέλεσε κυβερνήτρια της Νότιας Καρολίνας από το 2011 έως το 2017. Ο πρώην πρόεδρος εξασφαλίζει το 59,8% των ψήφων έναντι 39,5% της Νίκι Χέιλι. 

«Είναι μια υπέροχη ημέρα», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ αφού έγινε σαφής η άνετη επικράτησή του στην πολιτεία. Ο πρώην πρόεδρος προεξόφλησε νίκη του και στο Μίσιγκαν, πριν από τη λεγόμενη «Σούπερ Τρίτη» τον επόμενο μήνα, όταν θα γίνουν προκριματικές εκλογές σε 15 πολιτείες. 

Στη συνέχεια ο Ντόναλντ Τραμπ στράφηκε κατά του Τζο Μπάιντεν, τον οποίο κατηγόρησε ότι «καταστρέφει τη χώρα» και υποσχέθηκε ότι θα νικήσει τον νυν πρόεδρο. «Θα του πούμε: Τζο, απολύεσαι! Βγες έξω!», είπε απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ ελπίζει ότι θα αναγκάσει τη Νίκι Χέιλι να αποσυρθεί από την «κούρσα» για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές. Ωστόσο, η 52χρονη πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ τόνισε ότι «δεν θα εγκαταλείψω τη μάχη όταν μια πλειονότητα Αμερικανών αποδοκιμάζει τόσο τον Ντόναλντ Τραμπ όσο και τον Τζο Μπάιντεν».