Ο Κώστας Βουτσάς έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα, πριν από... τέσσερα χρόνια.
Ο γνωστός ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου άφησε την τελευταία του πνοή στα 88 του χρόνια, μετά από νοσηλεία του στη ΜΕΘ με καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια και λοίμωξη του αναπνευστικού.
Για να τιμήσει τη μνήμη του, η Φίνος Φιλμ έφτιαξε ένα βίντεο με τις καλύτερες στιγμές του στον ελληνικό κινηματογράφο.
Το σύντομο κλιπ δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό της εταιρείας παραγωγής στο Instagram.
Στη λεζάντα που συνοδεύει την ανάρτηση, αναφέρεται: «Ο Κώστας Βουτσάς έβαλε τη σφραγίδα του σε κωμωδίες, οι οποίες απέκτησαν διαχρονική αξία και προβάλλονται αδιάλειπτα από την μικρή οθόνη. Η Φίνος Φιλμ αποτέλεσε για αυτόν το πολυτιμότερο κεφάλαιο της καριέρας του, αφού γύρισε μαζί της 30 ταινίες – τις περισσότερες που γύρισε ηθοποιός σε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Από την πρώτη του ταινία με τον Φίνο, «Η Κυρά μας η Μαμμή» (1958), ο Κώστας είχε το χάρισμα να ερμηνεύει αβίαστα, πληθωρικά και αληθινά. Η περίοδος της καθιέρωσης και της αναγνώρισης ήρθε την δεκαετία του ΄60 όταν θα πρωταγωνιστήσει σε θρυλικές κωμωδίες, με τις ατάκες του να αφήνουν εποχή: «Έχω και κότερο πάμε μια βόλτα;», «Κααατίνα σαλααμάκι» και τόσες άλλες.
Συνεχίζει γράφοντας: «Οι καρπαζιές που έριχνε στον Τζανετάκο και στον Τζεβελέκο δημιουργούν… «σχολή καρπαζιάς», ενώ η σκηνή που τραγουδάει το περίφημο «Φσστ μποινγκ» στο μιούζικαλ «Κάτι να Καίει» προκαλεί πανζουρλισμό στις αίθουσες. Υποδύεται διάφορους τύπους ρόλων με την ίδια ερμηνευτική ικανότητα και γίνεται ένας από τους μεγάλους σταρ του Δαλιανίδη και της Φίνος Φιλμ. Μερικοί από τους ρόλους που μένουν αξέχαστοι είναι ο μικροαστός φουκαράς στο «Ανθρωπάκι», ο Κωνσταντινοπολίτης μαμάκιας στη «Νύχτα Γάμου», ο τεμπέλης γιος στη «Χαρτοπαίχτρα», ο λαϊκός ποδοσφαιριστής στο «Μια Κυρία στα Μπουζούκια», ο μικροαπατεώνας στον «Γόη», ο Άραβας γιαλαντζί στον «Ξυπόλητο Πρίγκηψ», και φυσικά ο γιός Ράμογλου με το κότερο στο «Κορίτσια για Φίλημα». Σήμερα συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τη μέρα που έφυγε μακριά μας και τον θυμόμαστε με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα από την διαδρομή του στην FF. 🎬❤️».
Δείτε το βίντεο:
17 Νοέμβρη 1918 – Η ίδρυση του ΚΚΕ
-
Στις 17-23 Νοέμβρη 1918 πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά, στα γραφεία του
Συνδέσμου Μηχανικών Ατμοπλοίων, το 1ο Συνέδριο (Ιδρυτικό) του Σοσιαλιστικού
Εργατικο...
Πριν από 6 ώρες