Latest News

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Εξαπάτησαν 87χρονη και της πήραν 60.000 ευρώ!

Οι άγνωστοι δράστες τηλεφωνούν στα θύματά τους και επικαλούνται επείγουσες επεμβάσεις συγγενικών προσώπων αλλά και την επιτακτική ανάγκη για… χρήματα. 

Από τις τηλεφωνικές απάτες, καταφέρνουν να αποσπούν τεράστια χρηματικά ποσά από πολίτες και κυρίως από ηλικιωμένους.

Τελευταίο θύμα μιας τέτοιας τηλεφωνικής απάτης ήταν μία 87χρόνη από την Πρέβεζα. Το πρωί της Παρασκευής οι άγνωστοι δράστες τηλεφώνησαν στην άτυχη γυναίκα και προσποιούμενοι τους γιατρούς από το γενικό νοσοκομείο της Πρέβεζας, είπαν στην ηλικιωμένη ότι ο γιος της είχε ένα σοβαρό περιστατικό και θα μπει στο χειρουργείο. Όμως, όπως της είπαν χρειάζονται άμεσα να πάρουν χρήματα οι γιατροί προκειμένου να συνεχίσουν και να κάνουν το πολύ σοβαρό και κρίσιμο χειρουργείο για τη ζωή του γιου της.

Μάλιστα, κάποια στιγμή ακούστηκε μια φωνή στο βάθος να φωνάζει «μάνα δώστα». Η ηλικιωμένη γυναίκα σε κατάσταση πανικού και σοκ πείστηκε για την σοβαρότητα της κατάστασης. Ανέφερε στους δράστες ότι μέσα στο σπίτι είχε 60.000 ευρώ. Οι κακοποιοί δεν έχασαν ούτε λεπτό. Πήγαν έξω από την πόρτα της 87χρονης προκειμένου να τη συναντήσουν και να πάρουν τα λεφτά. Λίγα λεπτά μετά το τηλεφώνημα οι δράστες ήταν έξω από την πόρτα της, με την άτυχη ηλικιωμένη να τους παραδίδει 60.000 ευρώ.

Το θράσος μάλιστα των δραστών ήταν τέτοιο που τη στιγμή που τους έδινε τα χρήματα, της είπαν ότι πρέπει να βρει ακόμα 10.000 ευρώ τα οποία θα τα δώσει στον γιατρό μετά την ολοκλήρωση του χειρουργείου έξω από την πύλη του νοσοκομείου. Αναστατωμένη η άτυχη γυναίκα πηγαίνει στο νοσοκομείο και εκεί αναζητά τον γιο της προκειμένου να δει αν είναι καλά στην υγεία του. Ενημερώνεται ωστόσο από τους νοσηλευτές ότι δεν υπάρχει κανένας στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται με τα στοιχεία του γιου της. Ήταν η στιγμή που κατάλαβε η 87χρονη ότι έπεσε θύμα απατεώνων.

Η αστυνομία αναζητά τους δράστες, καθώς δεν ήταν το πρώτο περιστατικό που συνέβη στην περιοχή της Πρέβεζας το τελευταίο διάστημα.