Latest News

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Εφιάλτης σε σχολική εκδρομή στην Ρώμη - Θύματα κλοπής έπεσαν 80 μαθητές από την Κρήτη


 Μία εκδρομή μαθητών στην Ρώμη δεν είχε την....χαρούμενη εξέλιξη που όλοι περίμεναν και αυτό επειδή άγνωστοι διέρρηξαν τα λεωφορεία και άρπαξαν τα... σακίδια τους  

Οι 80 μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του 2ου ΓΕΛ Ηρακλείου, συνοδευόμενοι από 5 καθηγητές, βρέθηκαν στη Ρώμη, όπως είπε ο διευθυντής του σχολείου Κώστας Κωνσταντίνου, στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος της Ελληνικής Ομογένειας, με σκοπό να γνωρίσουν τον Ελληνορωμαϊκό πολιτισμό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, την περασμένη Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, γύρω στις 6.30 το απόγευμα, ενώ είχαν πάει σε ένα mall, άγνωστοι διέρρηξαν, προκαλώντας τους φθορές, τα δύο λεωφορεία, με τα οποία μετακινούνταν οι μαθητές και, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, άρπαξαν σακίδια, ρουχισμό, προσωπικά αντικείμενα και περίπου 1.000 – 1.200 ευρώ που ανήκαν σε 4 – 5 μαθητές.

Άρπαξαν ακόμη και την τσάντα καθηγητή, στην οποία ήταν συγκεντρωμένες, για λόγους χρηστικούς και ασφάλειας, οι αστυνομικές ταυτότητες των παιδιών. Επίσης, κατέστρεψαν το gps του ενός λεωφορείου και έκλεψαν ένα ακόμη από το δεύτερο.

ADVERTISEMENT

Αμέσως ειδοποιήθηκε η τοπική αστυνομία και την επομένη ελήφθησαν καταθέσεις. Όπως είπε ο κ. Κωνσταντίνου, οι συνοδοί είχαν ήδη φροντίσει ώστε να υπάρχουν φωτοαντίγραφα των αστυνομικών ταυτοτήτων και με τη συνδρομή της Ελληνικής Πρεσβείας όλα ρυθμίστηκαν και τα παιδιά μπόρεσαν να συνεχίσουν απρόσκοπτα την εκδρομή τους.