Latest News

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Η αστυνομία εξετάζει «το ενδεχόμενο αιμομιξίας» στην Κορινθία : Στον Εισαγγελέα ο 45χρονος πατέρας των «παλαιοχριστιανών»

Στο στόχαστρο των εισαγγελικών και αστυνομικών Αρχών βρίσκεται ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» που ζούσαν σε κατακόμβες στην Κορινθία.
 Σήμερα αναμένεται να μεταφερθεί στον Εισαγγελέα για να «φωτίσει» πτυχές της... σκοτεινής υπόθεσης.

Χθες οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, απείθεια, αλλά και για το νόμο περί υποχρεωτικότητας φοίτησης των παιδιών σε σχολείο.

Κατά την έφοδο εντοπίστηκε ο 15χρονος γιος του 45χρονου. Ο ανήλικος μεταφέρθηκε μετά από εισαγγελική εντολή στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, όπου και θα παραμείνει τις επόμενες ημέρες μέχρι να αποφασιστεί που θα μεταφερθεί.

Γρίφος η εγκυμοσύνη της κόρης του 45χρονου

Ένα από τα μεγάλα ερωτήματα που προβληματίζουν τις Αρχές είναι η εγκυμοσύνη μέλους της οικογένειάς του.

Οι αστυνομικοί ρώτησαν τη γυναίκα για την ταυτότητα του πατέρα αλλά δεν πήραν απάντηση.

Ούτε ο 45χρονος έδωσε κάποια απάντηση σε σχέση με το εάν γνωρίζει ποιος είναι ο πατέρας, με αποτέλεσμα να αιωρείται ακόμα ένα μυστήριο.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο της αιμομιξίας.

«Το ένα παιδί της οικογένειας είναι έγκυος και δεν είπε ποιος είναι ο πατέρας. Η αστυνομία ζήτησε να γίνει έλεγχος DNA. Δεν ξέρουμε εάν υπάρχει αιμομιξία, πρέπει να ερευνηθεί», είπε o Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, μιλώντας στο MEGA.

Αυτό που προέχει πάντως για τις εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές είναι η ασφάλεια των παιδιών.

Στο κοινόβιο της Κορινθίας ζούσε μαζί με τον 45χρονο η γυναίκα του, η 22χρονη κόρη τους και τέσσερα ανήλικα παιδιά τους (ένα βρέφος ενός έτους, ένα 6χρονο παιδί, ένα 13χρονο και ένα 15χρονο). Το τελευταίο έχει μεταφερθεί από χθες με εισαγγελική εντολή στο νοσοκομείο Παίδων, όπου το φροντίζουν γιατροί και ψυχολόγοι. Τα υπόλοιπα παιδιά τα πήρε η μητέρα τους και εγκατέλειψαν την Κορινθία. Χθες έκαναν αυτοψία στο κοινόβιο της Κορινθίας κοινωνικοί λειτουργοί. Η έκθεσή τους θα διαβιβαστεί με τη μορφή του κατεπείγοντος στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος χωρίς να χαθεί χρόνος θα λάβει αποφάσεις για τα ανήλικα παιδιά της οικογένειας.

«Τα παιδιά δεν αγνοούνται, ούτε τα έχει απαγάγει η μητέρα»

«Δεν είναι σπηλιά, είναι καλύβα. Στη σπηλιά είναι η εκκλησία», δήλωσε νωρίτερα σήμερα στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο δικηγόρος της οικογένειας.

«Έχουν γονική μέριμνα και οι δύο, τα παιδιά δεν έχουν κανένα πρόβλημα, δεν αγνοούνται ούτε τα έχει απαγάγει η μητέρα», είπε σχετικά με την «εξαφάνιση» της μητέρας και των παιδιών από τις Αρχές ο δικηγόρος, σημειώνοντας πως, «και στις δύο αστυνομικές επιχειρήσεις ήταν εκεί τα παιδιά», ενώ ερωτηθείς για το πού βρίσκονται, απάντησε πως, «η μητέρα τους είχε ανειλημμένη υποχρέωση προς συγγενικό της πρόσωπο και πήρε τα παιδιά μαζί τους».

Ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος παρομοίασε την οικογένεια με τους ορεσίβιους στην Κρήτη, τα παιδιά των οποίων κάνουν αγροτικές δουλειές και διαβεβαίωσε πως το αγόρι έχει τελειώσει το Δημοτικό και την Α’ Γυμνασίου.

Ως προς τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 45χρονος, είπε πως, «ο εντολέας μου ήθελε εσφαλμένα να διώξει τους κυνηγούς και το έκανε με λάθος τρόπο».