Latest News

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Το Ισραήλ απελευθέρωσε 2 ομήρους- Επιχείρηση στη Ράφα μαζί με αεροπορική επιδρομή (ΕΙΚΟΝΕΣ)

 

Το
 Ισραήλ απελευθέρωσε δύο ομήρους από τη Ράφα, εν μέσω αεροπορικών επιδρομών στην πόλη στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, από τις οποίες σκοτώθηκαν... δεκάδες άνθρωποι. 

Έπειτα από κοινή επιχείρηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, της Σιν Μπετ και της αστυνομίας στη Ράφα, απελευθερώθηκαν ο 60χρονος Σιμόν Μαρμάν και ο 70χρονος Λούις Χαρ, ανακοίνωσε το Ισραήλ.

 

Οι δύο άνδρες απήχθησαν από το κιμπούτς Νιρ Χιτζάκ, κατά τη διάρκεια της επίθεσης που εξαπέλυσε η Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. «Ήταν μία πολύ σύνθετη επιχείρηση. Δουλεύαμε καιρό για αυτή, περιμέναμε τις κατάλληλες συνθήκες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ρίτσαρντ Χεχτ. 


Οι όμηροι βρίσκονταν στον δεύτερο όροφο κτηρίου και κατά την έφοδο των ισραηλινών δυνάμεων σημειώθηκε έκρηξη και σφοδρή ανταλλαγή πυρών, περιέγραψε ο ίδιος. Οι δύο όμηροι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο και είναι σε σταθερή κατάσταση, όπως ανακοινώθηκε. 

Ράφα: Δεκάδες νεκροί από την αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ

Η αεροπορική επιδρομή στη Ράφα έγινε ταυτόχρονα με την επιχείρηση για την απελευθέρωση των ομήρων, προκειμένου να βοηθηθούν οι δυνάμεις που έκαναν την έφοδο, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός. 

Από τα πλήγματα σκοτώθηκαν περίπου 100 άνθρωποι και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Λωρίδα της Γάζας. Οι αεροπορικές επιδρομές μέσα στη νύχτα προκάλεσαν πανικό, ανέφερε το Reuters επικαλούμενο μαρτυρίες κατοίκων της Ράφα. Κάποιοι φοβήθηκαν ότι το Ισραήλ είχε ξεκινήσει τη χερσαία επιχείρηση στην πόλη. 

Οι βομβαρδισμοί έγιναν από αεροπλάνα, τανκς και πλοία, ενώ επλήγησαν δύο τζαμιά και αρκετά σπίτια, σύμφωνα με τους ντόπιους. Η Χαμάς σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι η επίθεση στη Ράφα είναι «η συνέχεια ενός γενοκτονικού πολέμου» και κατηγόρησε το Ισραήλ για προσπάθειες εκτοπισμού Παλαιστινίων διά της βίας. 

Οργανώσεις και πολλές κυβερνήσεις έχουν προειδοποιήσει ότι μια επίθεση στη Ράφα θα έχει καταστροφικές συνέπειες, καθώς εκεί έχουν βρει καταφύγιο πάνω από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι λόγω του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς. 

Χθες, ο Τζο Μπάιντεν είπε στον Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι το Ισραήλ δεν πρέπει να ξεκινήσει μια στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα δίχως ένα αξιόπιστο πλάνο που θα διασφαλίζει την ασφάλεια των αμάχων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών. 

Τις προηγούμενες ημέρες ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στον στρατό να εκπονήσει σχέδιο για την εκκένωση της Ράφα και την καταστροφή τεσσάρων ταγμάτων της Χαμάς που σύμφωνα με το Ισραήλ βρίσκονται στην πόλη.