Latest News

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

Χάκερς διέρρευσαν τα στοιχεία 200.000 χρηστών του Facebook - Πώς να προστατευτείτε

 Προσωπικά δεδομένα από 200.000 χρήστες του Facebook Marketplace διέρρευσαν σε... φόρουμ χάκερ.

Τα δεδομένα που διέρρευσαν φέρονται να περιλαμβάνουν ονόματα, αριθμούς τηλεφώνου, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αναγνωριστικά Facebook και πληροφορίες προφίλ στο Facebook.


 Τα δεδομένα αναρτήθηκαν σε ένα φόρουμ χάκερ από έναν γνωστό εγκληματία του κυβερνοχώρου που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο IntelBroker.

Ο Τζέικ Μουρ, σύμβουλος κυβερνοασφάλειας δήλωσε στη dailymail: «Εάν αισθάνεστε ότι έχετε γίνει στόχος, τότε θα πρέπει να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας».

Ο Μουρ δήλωσε στη dailymail ότι η μεγαλύτερη ανησυχία είναι ότι τα δεδομένα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου για να διευκολύνουν στοχευμένες επιθέσεις. Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι 24.000 διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν ήδη συνδεθεί με σελίδες στοFacebook.

Σύμφωνα με τον ειδικό, οι εγκληματίες μπορούν να τις συνδέσουν με κωδικούς πρόσβασης που έχουν διαρρεύσει προηγουμένως στο σκοτεινό διαδίκτυο και να χρησιμοποιήσουν στοχευμένα bots για να χακάρουν λογαριασμούς.

Πώς να προστατευτείτε από την παραβίαση του Facebook Marketplace

Εάν είστε φανατικός χρήστης του Facebook Marketplace, όπως πολλοί από εμάς, υπάρχουν τρόποι να κλειδώσετε τον λογαριασμό σας. Αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook και ενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA), ο οποίος προσθέτει ένα δεύτερο επίπεδο επαλήθευσης ζητώντας την ταυτότητά σας σε μια δεύτερη συσκευή.

Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για τυχόν ύποπτα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή κείμενα που σχετίζονται, καθώς μπορεί να είναι απόπειρες phishing χρησιμοποιώντας τα δεδομένα σας στο Facebook.