Οι ψεύτικες εικόνες της Τέιλορ Σουίφτ κυκλοφόρησαν κυρίως στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter. Οι φωτογραφίες – που δείχνουν την τραγουδίστρια σε σεξουαλικά υποδηλωτικές πόζες – προβλήθηκαν δεκάδες εκατομμύρια φορές πριν αφαιρεθούν από τις κοινωνικές πλατφόρμες. Αλλά τίποτα στο Διαδίκτυο δεν έχει πραγματικά χαθεί για πάντα, και αναμφίβολα θα συνεχίσουν να κοινοποιούνται σε άλλα, λιγότερο ελεγχόμενα κανάλια.
Όπως οι περισσότερες μεγάλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι πολιτικές του X απαγορεύουν την κοινή χρήση «συνθετικών, χειραγωγούμενων ή εκτός πλαισίου μέσων που μπορεί να εξαπατήσουν ή να μπερδέψουν τους ανθρώπους και να οδηγήσουν σε βλάβη».
Η τραγουδίστρια εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά κατά της εταιρίας που διέθεσε τα εργαλεία ώστε να δημιουργηθούν οι εν λόγω φωτογραφίες.
Το περιστατικό έρχεται καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες οδεύουν σε έτος προεδρικών εκλογών και αυξάνονται οι ανησυχίες σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν παραπλανητικές εικόνες και βίντεο που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη για να προωθήσουν τις προσπάθειες παραπληροφόρησης και τελικά να διαταράξουν την ψηφοφορία.
Πρόσφατα, συναγερμός σήμανε στις ΗΠΑ με παραποιημένο ηχητικό μήνυμα του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, που άρχισε να κυκλοφορεί το Σαββατοκύριακο.
Στο τηλεφωνικό μήνυμα, μια φωνή που είχε υποστεί επεξεργασία ώστε να ακούγεται σαν τον Μπάιντεν, προέτρεπε τους ψηφοφόρους στο Νιου Χάμσαϊρ να μην ψηφίσουν στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών, σήμερα Τρίτη (23/01). «Κρατήστε την ψήφο σας για τις εκλογές του Νοεμβρίου» έλεγε το τηλεφωνικό μήνυμα.