Latest News

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Μάθιου Πέρι: Έκλεισε και επίσημα η έρευνα- Αυτή είναι η αιτία θανάτου του

 
Tην τελική ενημέρωση σχετικά με το θάνατο του Μάθιου Πέρι, ανακοίνωσαν οι αρχές του Λος Άντζελες σε νέα... έκθεσή τους.

Σε ανακοίνωσή τους, ανέφεραν ότι η υπόθεση θανάτου του Μάθιου Πέρι έκλεισε και επίσημα, με την έκθεση να τονίζει ότι ο θάνατος του ηθοποιού προήλθε από καρδιαγγειακή υπερδιέγερση και αναπνευστική καταστολή. Σύμφωνα με αυτή ο Μάθιου Πέρι λάμβανε θεραπεία με έγχυση κεταμίνης, αλλά η θεραπεία αυτή δεν ευθύνεται για την κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό του μετά το θάνατό του. Υπενθυμίζεται πως ο Μάθιου Πέρι βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, στις 28 Οκτωβρίου, σε ηλικία 54 ετών.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των τοξικολογικών εξετάσεων, είχε αναφερθεί ότι ο θάνατος του δεν είχε προκληθεί από υπερβολική δόση μεθαμφεταμίνης ή φαιντανύλης. Έπειτα το Δεκέμβριο ο ιατροδικαστής της κομητείας του Λος Άντζελες, στην έκθεσή του ανέφερε ότι πέθανε από «οξεία επίδραση κεταμίνης» κάτι που θεωρήθηκε ατύχημα.  Άλλοι παράγοντες που συνέβαλαν στο θάνατό του ήταν ο πνιγμός, η στεφανιαία νόσος και οι επιδράσεις της βουπρενορφίνης, που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της χρήσης οπιοειδών.

Σύμφωνα τότε με την έκθεση του ιατροδικαστή, η τελευταία θεραπεία του ηθοποιού με κεταμίνη έγινε 1,5 εβδομάδα πριν από τον θάνατό του. Η κεταμίνη είναι ουσία που έχει κάποιες παραισθησιογόνες επιδράσεις, σύμφωνα με την υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ. «Διαστρεβλώνει την αντίληψη της όρασης και του ήχου και κάνει τον χρήστη να αισθάνεται ότι δεν έχει τον έλεγχο», ανέφερε. Επίσης, η κεταμίνη μπορεί να «προκαλέσει μια κατάσταση καταστολής (ηρεμία και χαλάρωση), ακινησία, ανακούφιση από τον πόνο και αμνησία».

Ποια ήταν η σχέση του Μάθιου Πέρι με την κεταμίνη

Η κεταμίνη είναι ένα πλέον «δημοφιλές» φάρμακο και χρησιμοποιείται από πολλά άτομα ως εναλλακτική θεραπεία για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και άλλων ζητημάτων ψυχικής υγείας. Ο Μάθιου Πέρι έκανε θεραπεία έγχυσης κεταμίνης, υπό ιατρική επίβλεψη, για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του άγχους. 

Η τελευταία θεραπεία του έγινε 1,5 εβδομάδα πριν από τον θάνατό του. Αυτή η δόση δεν είχε σχέση με τον θάνατό του, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, καθώς το φάρμακο παραμένει στον οργανισμό μόνο για μερικές ώρες


H ιατροδικαστική έκθεση τότε, άφησε να εννοηθεί πως ο Μάθιου Πέρι έκανε χρήση κεταμίνης στο σπίτι του όταν πέθανε, ωστόσο οι αστυνομικοί δεν βρήκαν το φάρμακο εκεί. Σε αυτή την έκθεση δεν γίνεται λεπτομερής αναφορά της αλληλουχίας των γεγονότων που οδήγησαν στον θάνατο του Μάθιου Πέρι, όμως αναφέρονται οι παράγοντες που συνέβαλαν σε αυτόν, μεταξύ αυτών ο πνιγμός, η στεφανιαία νόσος και η βουπρενορφίνη.

«Στα υψηλά επίπεδα που βρέθηκαν στο αίμα του, οι κύριες θανατηφόρες επιπτώσεις θα ήταν τόσο η υπερδιέγερση του καρδιαγγειακού όσο και η καταστολή του αναπνευστικού», αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση.  Σε υψηλές δόσεις, η κεταμίνη ενδέχεται να προκαλέσει επικίνδυνες αλλαγές της αρτηριακής πίεσης, κάτι που μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιβλαβές για ανθρώπους με καρδιαγγειακά νοσήματα. 

«Δεν είμαι ιατροδικαστής, αλλά είχε πολλούς παράγοντες κινδύνου και υπάρχουν πολλά που μπορεί να συνέβησαν. Το πιο σημαντικό συμπέρασμα είναι πως η κεταμίνη δεν αποτελεί φάρμακο που λαμβάνεται στο σπίτι», είχε αναφέρει τότε, ο δρ. Σανακόρα του πανεπιστημίου Γέιλ.