Latest News

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Δολοφονία στο Μεσολόγγι: «Έψαχνε για θησαυρούς» ο Μπάμπης ισχυρίστηκε στην απολογία του ο κρεοπώλης – Στο «μικροσκόπιο» το τετράδιο με τα χρωστούμενα

 
Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για τη δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι, την ίδια στιγμή που στο επίκεντρο βρίσκεται το τετράδιο που κρατούσε και στο οποίο έγραφε ονόματα και ποσά που... είχε δανείσει.

Παράλληλα, ενδέχεται όλα τα χρήματα που δάνειζε να μην ήταν όλα του ίδιου αλλά και αυτό βρίσκεται προς εξέταση.

Μέσα στα ονόματα υπάρχουν φίλοι ή γνωστοί του Μπάμπη που κατά το παρελθόν έχει προκύψει πως είχαν εμπλοκή σε ιστορίες χρυσοθηρίας. Αυτό που ισχύει είναι πως το βασικό σενάριο της αστυνομίας είναι να διασυνδέσουν τη διαδρομή από το σπίτι του κρεοπώλη μέχρι τον βάλτο.

Ο Μπάμπης είχε βάλει προθεσμία για την επιστροφή των χρημάτων και ο κρεοπώλης επειδή δεν τα είχε, του έκανε κάποια δελεαστική προσφορά άλλου τύπου, ωστόσο ο Μπάμπης ήταν δύσπιστος και γι’ αυτό έκανε την αναζήτηση στο Ίντερνετ για τις λίρες. Και γι’ αυτό πήρε και την καραμπίνα μαζί του.

Επιπλέον,  δύο από τα τέσσερα ονόματα εξετάζονται εξονυχιστικά.

Τι υποστήριξε ο κρεοπώλης

Σημειώνεται ότι ο 50χρονος κρεοπώλης κατά την απολογία του επιχείρησε να «κάψει» το οικονομικό κίνητρο, λέγοντας ότι τον είχε ξεπληρώσει. Παράλληλα,  υποστήριξε ότι ο Μπάμπης ήταν κυνηγός θησαυρών και ότι συνεργαζόταν με άλλα δύο άτομα -τα οποία δεν κατονόμασε- στρέφοντας τις υποψίες σε αυτούς.

Όπως μετέδωσε το MEGA, ο κρεοπώλης, υποστήριξε είχε δανειστεί από τον Μπάμπη 7.500 ευρώ κι ότι  επέστρεψε σε πρώτη φάση 6.500 ευρώ και την περίοδο των εορτών τα υπόλοιπα 1.000 ευρώ.

Τη μοιραία μέρα είπε ότι του ζήτησε ο Μπάμπης να τον πάει στην περιοχή των παλιών ΤΕΙ κι ότι όταν έφτασαν του πρότεινε να κάνουν γύρες κι ότι εκείνος δέχθηκε.

Απαντώντας στις ερωτήσεις της Ανακρίτριας ισχυρίστηκε ότι ο Μπάμπης του είχε εκμυστηρευτεί ότι ψάχνει για «θησαυρούς, λίρες και τέτοια πράγματα. Ξέρω κιόλας ότι συνεργάζεται με κάποιον από το Αιτωλικό και με κάποιον από το Αγρίνιο, τα ονόματα των οποίων δε μου είπε και ότι είχαν ήδη πάει σε ένα πηγάδι, στην περιοχή των ΤΕΙ κοντά σε μία εκκλησία, το όνομα της οποίας δε θυμάμαι, με μηχάνημα. Ήθελε να αγοράσει ένα μηχάνημα για 1.300 ευρώ, όπως μου είπε».

Απαντώντας στις ερωτήσεις της Ανακρίτριας ισχυρίστηκε ότι ο Μπάμπης του είχε εκμυστηρευτεί ότι ψάχνει για «θησαυρούς, λίρες και τέτοια πράγματα. Ξέρω κιόλας ότι συνεργάζεται με κάποιον από το Αιτωλικό και με κάποιον από το Αγρίνιο, τα ονόματα των οποίων δε μου είπε και ότι είχαν ήδη πάει σε ένα πηγάδι, στην περιοχή των ΤΕΙ κοντά σε μία εκκλησία, το όνομα της οποίας δε θυμάμαι, με μηχάνημα. Ήθελε να αγοράσει ένα μηχάνημα για 1.300 ευρώ, όπως μου είπε».

Εντοπίστηκε και άλλο κομμάτι από φυσίγγι

Την ίδια στιγμή, κοντά στο σημείο της δολοφονίας εντοπίστηκε ένα κομμάτι από φυσίγγιο που έχει σταλεί για έλεγχο στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Και σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό της καραμπίνας και του κινητού του θύματος βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. 

Την ίδια ώρα, δεν αποκλείεται η πιθανότητα και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση ενώ έμφαση δίνεται στο να βρεθεί το κίνητρο και για αυτό – εκτός των άλλων- αναζητούνται και μαρτυρίες.  

Σύμφωνα με αρμόδιες αστυνομικές πηγές ο εντοπισμός της σορού σίγουρα θα  δώσει στοιχεία στις αρχές για την έρευνα της υπόθεσης. Στοιχεία τα οποία θα αποκλείσουν ή θα  αποδείξουν και τη συμμετοχή ίσως και κάποιου συνεργού. 

Καλλιακμάνης: Στην τσέπη του Μπάμπη ίδια φυσίγγια με αυτό στον τόπο του εγκλήματος

Για τα νεότερα της έρευνας για τη δολοφονία του Μπάμπη μίλησε στο «Live News» ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ν/α Αττικής.

«Εκτός από την τάπα, βρέθηκε και το φυσίγγι που μάλλον ρίχτηκε από κάποιο όπλο για να σκοτώσει τον Μπάμπη. Επίσης, στην τσέπη του Μπάμπη βρέθηκαν κι άλλα φυσίγγια» κι αποκάλυψε ότι «τα φυσίγγια που βρέθηκαν στην τσέπη του Μπάμπη είναι το ίδιο φυσίγγι που βρέθηκε άδειο».

Και συμπλήρωσε: «Είναι πολύ σημαντικό να βρεθεί η καραμπίνα του Μπάμπη, γιατί αν αυτό το φυσίγγι δεν ρίχτηκε από τα 2 όπλα του κρεοπώλη, αυτό πάει να πει ότι ρίχτηκε από το όπλο του Μπάμπη ή από κάποιο τρίτο όπλο».

Το πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας

Σύμφωνα με πληροφορίες,  το συμπέρασμα της ιατροδικαστικής έρευνας είναι ότι ο 31χρονος πυροβολήθηκε μια φορά και από κοντινή απόσταση, δέχτηκε τα σκάγια του όπλου από μπροστά και ψηλά.  

Όπως είχε δείξει και η αυτοψία, χρησιμοποιήθηκε δεκάβολο μονόκαννο κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποιείται στο κυνήγι αγριογούρουνου...