Latest News

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

Δημοτικά Ραδιόφωνα: Σε αναμμένα κάρβουνα οι εργαζόμενοι από τα σχέδια της κυβέρνησης

 
Σε αναμμένα κάρβουνα φαίνεται να βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα δημοτικά ραδιόφωνα εξαιτίας... των σχεδίων της κυβέρνησης. 

Η αναστάτωση έχει προκληθεί καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στο σχεδιασμό της κυβέρνησης λέγεται ότι  περιλαμβάνεται το σενάριο στην περίπτωση των ζημιογόνων δημοτικών σταθμών, να ανατίθεται η λειτουργία τους σε ιδιώτες μέσω της εκάστοτε περιφέρειας όπου λειτουργούν. Οι δημοτικές αρχές θα διατηρήσουν το δικαίωμα εκπομπής, αλλά η λειτουργία των δημοτικών ραδιοφωνικών επιχειρήσεων θα ανήκει στους περιφερειάρχες οι οποίοι με τη σειρά τους θα την αναθέτουν σε ιδιωτικές εταιρείες.

Σύμφωνα με τις φημολογίες, ο στόχο της κυοφορούμενης διάταξης  είναι να χάσουν οι εκλεγμένοι με το ΠΑΣΟΚ, δήμαρχοι της χώρας, τη δυνατότητα να ελέγχουν τους δημοτικούς σταθμούς. Αν κατατεθεί και ψηφιστεί η διάταξη ο  Αθήνα 984 ή το Κανάλι Ένα του Δήμου Πειραιά, δεν θα ελέγχεται πλέον από τον Χάρη Δούκα και τον Γιάννη Μώραλη,  αλλά από το Νίκο Χαρδαλιά!

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν πρόσωπα στην ΕΣΗΕΑ (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) που έχουν ενημερωθεί από τον αρμόδιο υφυπουργό Γιάννη Μπρατάκο, ο οποίος φέρεται να τους διαβεβαίωσε πως διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας των δημοσιογράφων και πως ο ιδιώτης θα έχει μόνο την αρμοδιότητα της διαφήμιση.

@ Πάντως οι φήμες αυτές έχουν προκαλέσει αναστάτωση στους εργαζόμενους στα δημοτικά ραδιόφωνα, όπου, όπως είναι φυσικό αγωνιούν για τις θέσεις εργασίας τους καθώς δεν γνωρίζουν τι θα συμβεί στο μέλλον...