Latest News

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024

Τρόμος στον αέρα: Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου - «Έσπασε παράθυρο» μετά την απογείωση (BINTEO)

Πτήση της Alaska Airlines έκανε αναγκαστική προσγείωση καθώς το πλήρωμα ανέφερε πρόβλημα με τη συμπίεση, ενώ επιβάτης δήλωσε πως ένα παράθυρο «έσπασε» λίγο μετά την απογείωση... στο Πόρτλαντ. 

Το αεροπλάνο επέστρεψε στο διεθνές αεροδρόμιο του Πόρτλαντ και έκανε αναγκαστική προσγείωση το απόγευμα της Παρασκευής (τοπική ώρα). Το πλήρωμα ανέφερε ότι υπήρχε κάποιο «ζήτημα με τη συμπίεση», σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA).  

«Το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Πόρτλαντ, με 171 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα. Διερευνούμε τι συνέβη», ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία, για την πτήση που είχε προορισμό το Οντάριο της Καλιφόρνια. 

Σύμφωνα με το FilightAware, το αεροπλάνο έμεινε στον αέρα περίπου 20 λεπτά. Απογειώθηκε από το Πόρτλαντ περίπου στις 17:07 και προσγειώθηκε στις 17:27. Άλλαξε πορεία αφού ανέβηκε στα 16.000 πόδια, περίπου έξι λεπτά μετά την απογείωση. 

Ένας από τους επιβάτες της πτήσης δήλωσε στο CNN πως ένα παράθυρο έσπασε λίγο μετά την απογείωση. «Ήταν πραγματικά ξαφνικό. Φτάσαμε σε υψόμετρο και το παράθυρο απλά έπεσε και δεν το παρατήρησα μέχρι τη στιγμή που έπεσαν οι μάσκες του οξυγόνου», δήλωσε ο Κάιλ Ρίνκερ. 

Το αεροπλάνο που έκανε αναγκαστική προσγείωση είναι ένα Boeing 737 Max 9 και έλαβε πιστοποιητικό αξιοπλοΐας στις 25 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την FAA, η οποία θα διερευνήσει το περιστατικό.