Latest News

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

Τζέφρι Επστάιν: Άλλες 300 σελίδες εγγράφων στη δημοσιότητα - Nέα στοιχεία για Κλίντον

 Μια νέα παρτίδα εγγράφων που σχετίζονται με τα σκάνδαλο σεξουαλικής εκμετάλλευσης του Τζέφρι Επστάιν... δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη (4/1).

Τα επιπλέον 19 έγγραφα, συνολικού ύψους περίπου 300 σελίδων, προστίθενται στις περισσότερες από 900 σελίδες εγγράφων που έχουν ήδη αποσφραγιστεί το απόγευμα της Τετάρτης.

Ωστόσο, τα νέα έγγραφα δεν προσθέτουν αποκαλύψεις ή επιπλέον πληροφορίες σχετικά με την εμπορία έφηβων κοριτσιών και γυναικών από τον Επστάιν. Περιλαμβάνουν διάφορα στοιχεία για τα ιατρικά αρχεία της κατηγόρου του Επστάιν, Βιρτζίνια Τζιούφρε, και ένα μέρος της κατάθεσης που παρέχεται από έναν πάροχο ιατρικών υπηρεσιών.

Τα έγγραφα περιλαμβάνουν επίσης μια ανταλλαγή email μεταξύ της Τζιούφρε και μιας δημοσιογράφου η οποία την βοηθούσε στην προσπάθειά της να κλείσει συμφωνία για την έκδοση βιβλίου της.

Η Τζιούφρε ετοιμαζόταν να κυκλοφορήσει ένα νέο βιβλίο εκείνη την εποχή - και περιγράφει στο email ότι ανησυχούσε για το τι μπορεί να δημοσιεύσει το περιοδικό για εκείνη.

Σε ανταλλαγή μηνυμάτων το 2011, η δημοσιογράφος λέει στη Τζιούφρε ότι έχει δίκιο να ανησυχεί για το «ποια πλευρά» είχε το Vanity Fair σε μια ιστορία που αφορούσε τον Επστάιν.

Η Τζιούφρε απαντά με έναν ισχυρισμό ότι ο Μπιλ Κλίντον εισέβαλε στο Vanity Fair και απείλησε το περιοδικό για μια ιστορία με πρωταγωνιστη τον Επστάιν.

«Όταν έκανα κάποια έρευνα για το VF, με απασχόλησε το τι θα μπορούσαν να ήθελαν να γράψουν για μένα, δεδομένου ότι ο B.Clinton μπήκε στο VF και τους απείλησε να μην γράψουν άρθρα για σεξουαλική εμπορία [sic] για τον καλό του φίλο JE. », έγραψε ο Giuffre.

Το 2007, η Page Six της New York Post ανέφερε τα λόγια του συντάκτη του ρεπορτάζ του Vanity Fair, John Connolly απορρίπτοντας αυτόν τον ισχυρισμό, ο οποίος είχε δημοσιευτεί στο Gawker.com.

«Ο ιστότοπος ανέφερε ότι ο πρώην Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον είχε επισκεφθεί τον εκδότη του Vanity Fair Γκρέιντον Κάρτερ στο γραφείο του στην Times Square για να σκοτώσει μια ιστορία του Τζον Κόνολι για τον δισεκατομμυριούχο Τζέφρι Έπσταϊν», ανέφερε η Page Six.

«Η ιστορία υποτίθεται ότι θα μιλαέι για έναν από τους φίλους του Κλίντον», ανέφερε η Page Six. «Αποδείχθηκε ότι ο Κλίντον δεν επισκέφτηκε ποτέ τον Κάρτερ και ο Κόνολι μας είπε ότι η ιστορία του δεν έχει πεθάνει – περιμένει την επόμενη εμφάνιση του Επστάιν στο δικαστήριο – και δεν θα αναφερθεί καν σε αυτόν τον ισχυρό φίλο».

Σε μια δήλωση στην Telegraph, ο Κάρτερ αρνήθηκε τον ισχυρισμό για την απειλή του Κλίντον, λέγοντας: «Αυτό κατηγορηματικά δεν συνέβη».

Ωστόσο, το 2019, ο Connolly είπε στο NPR ότι ο Eπστάιν είχε απειλήσει τον Carter χρόνια πριν, όταν το Vanity Fair εξέταζε το ενδεχόμενο να καλύψει κατηγορίες για trafficking του Επστάιν.

Η δημοσιογράφος Vicky Ward, η οποία έγραψε ένα άρθρο το 2003 για το Vanity Fair για τη ζωή και την περιουσία του χρηματιστή, είχε ισχυριστεί ότι είχε μιλήσει με δύο κατηγόρους του Eπστάιν στο δίσκο κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ της.

Ο Carter είπε στο NPR ότι το περιοδικό δεν είχε κρύψει αυτές τις πληροφορίες λόγω απειλών ή φόβου, αλλά επέμεινε ότι η πηγή του Ward δεν ήταν νομικά επαρκής για δημοσίευση.

Mασάζ από ανήλικη

Ένα άλλο έγγραφο περιελάμβανε ένα απόσπασμα κατάθεσης από έναν άγνωστο κατήγορο του Έπσταϊν, ο οποίος, ενώ ήταν στο γυμνάσιο κλήθηκε για να του παρέχει μασάζ.

«Δούλεψα πολύ, πολύ σκληρά για να μην θυμάμαι τίποτα συγκεκριμένο σχετικά με τις σεξουαλικές μου συναντήσεις με αυτό το άτομο ως ένα από τα θύματά του», είπε στην κατάθεση.

«Δεν θυμάμαι ακριβώς πώς μου έκαναν πρόταση να φτάσω εκεί. Απλώς ήμουν εκεί και ξαφνικά κάτι φρικτό μου συνέβη».

«Του έφερες άλλα κορίτσια;» ρωτήθηκε η γυναίκα. Εκείνη απάντησε ναι: «Έφερα φίλους». Ήταν συνομήλικές της, άλλα κορίτσια γυμνασίου, είπε.

Είπε επίσης ότι ο Έπσταϊν της είχε ζητήσει να ζήσει μαζί του όταν ήταν έφηβη. «Ήθελε να χειραφετηθώ», είπε.

Σημειώνεται πως τα έγγραφα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας προέρχονται από τη μήνυση της Virginia Giuffre κατά της Βρετανίδας συνεργάτιδας του Επστάιν Γκίσλεν Μάξγουελ και περιλαμβάνουν αποσπάσματα καταθέσεων και προτάσεων σε αυτή την υπόθεση.

Η Μάξγουελ καταδικάστηκε τον Δεκέμβριο του 2021 για σεξουαλική εμπορία και παρόμοιες κατηγορίες με αυτές του Eπστάιν για σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικων κοριτσιών.