Latest News

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Το νέο τεστ σχέσης που έγινε viral στο TikTok - «Σας καθαρίζει πορτοκάλια; Σας αγαπά!» [ΒΙΝΤΕΟ]


Το ξεφλούδισμα πορτοκαλιού είναι ζωτικής σημασίας για τη διάρκεια της σχέσης σας, σύμφωνα με το νέο trend στο... TikTok.

Ένα νέο τεστ σχέσεων είναι το καινούργιο trend στο TikTok και οι TikTokers συμφωνούν ότι το ξεφλούδισμα ενός πορτοκαλιού είναι ζωτικής σημασίας εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια σχέση που να διαρκεί.

Το νέο τεστ σχέσεων του TikTok, γνωστό με την ονομασία «Θεωρία Φλοιού Πορτοκαλιού», ισχυρίζεται ότι είναι σημάδι αληθινής αγάπης αν ο σύντροφός σου ξεφλουδίζει για σένα πορτοκάλια, χωρίς να του το ζητήσεις.

Και το τεστ του TikTok δεν περιορίζεται μόνο στο ξεφλούδισμα των πορτοκαλιών, αλλά μάλλον σε όλες τις μικρές πράξεις εξυπηρέτησης που δείχνουν τη φροντίδα του για εσένα.

Τι είναι το orange peel theory;

Η θεωρία της φλούδας του πορτοκαλιού ουσιαστικά προτείνει πως αυτές οι μικρές κινήσεις προσφοράς από τον έναν σύντροφο στον άλλο αποτελούν σημάδια μιας υγιούς σχέσης. “Αν κάποιους σου ζητήσει να ξεφλουδίσεις ένα πορτοκάλι για εκείνον θα σκεφτείς ‘είναι απολύτως ικανός να το κάνει και μόνος του, σιγά το θέμα’”, είπε η TikToker @neanotmia. “Μπορεί να μην έχει να κάνει κυριολεκτικά με το ξεφλούδισμα του πορτοκαλιού. Σου ζητά μια μικρή χάρη για να δει την αντίδρασή σου, για να καταλάβει αν στο μέλλον μπορεί να σου ζητήσει μεγαλύτερες χάρες. Πώς θα τον κάνεις να νιώσει όταν σου ζητήσει αυτή τη βοήθεια;”.

“Η αντίδρασή του είναι ενδεικτική μεγαλύτερων πραγμάτων από το να ξεφλουδίσεις απλώς ένα πορτοκάλι”, τόνισε η χρήστης του TikTok Anna Birmingham σε μια ανάρτηση για το συγκεκριμένο trend. “Ακόμα και ένα πολύ μικρό πράγμα όπως αυτό αποκαλύπτει τόσα πολλά για τη στάση του απέναντί σου και απέναντι στη σχέση”. Μάλιστα σημειώνει πως πράξεις προσφοράς, ανεξάρτητα από το πόσο μικρές μπορεί αν είναι, έχουν να κάνουν απλώς με την έκφραση καλοσύνης χωρίς όρους ή προσδοκίες. “Έχει να κάνει με το να θες να κάνεις πράγματα για κάποιον για να τον δεις ευτυχισμένο ακόμα και αν σε ξεβολεύει, ή ακόμα κι αν δεν έχεις να κερδίσεις κάτι από αυτό”, είπε στο βίντεό της. “Αυτό, στο τέλος της μέρα, είναι πραγματική, ωμή, ανιδιοτελής αγάπη”.

Πότε έγινε trend στο TikTok;

Το trend φαίνεται να έχει ξεκινήσει με ένα TikTok slideshow που περιλάμβανε την ανταλλαγή μηνυμάτων ενός ζευγαριού, στην οποία ο ένας έγραφε στον άλλο πως “μου λείπει το να ξεφλουδίζεις πορτοκάλια για εμένα το πρωί”, εξηγώντας πως όταν προσπαθεί αν το κα΄νει μόνος του, χύνει χυμό παντού. Αυτή η ανταλλαγή μηνυμάτων τελείωνε με το μήνυμα “ξεφλούδισα το πορτοκάλι μου σήμερα, σε πράσινο πλαίσιο (ενώ όλα τα υπόλοιπα μηνύματα ήταν σε μπλε), υπονοώντας πως ο χρήστης είχε μπλοκαριστεί. Το slideshow έχει 2,5 εκατομμύρια προβολές, ενώ δημοσιεύθηκε στις αρχές του Νοεμβρίου.

Έκτοτε πολλοί TikTokers έχουν ασχοληθεί με το orange peel theory, κοινοποιώντας όλους τους τρόπους με τους οποίους οι σύντροφοί τους τούς φτιάχνουν τη μέρα. Παράλληλα, κάποιοι χρήστες επισημαίνουν πως όλα αυτά είναι ένα καλό τεστ και μπορούν να εφαρμοστούν και σε μη ερωτικές σχέσεις. “Κάθε μέρα, μετά το σχολείο, το εξάχρονο παιδί μου μού ζητάει να κουβαλήσω την τσάντα του ως το σπίτι και πάντα θα το κάνω με ενθουσιασμό αφού έμαθα για το orange peel theory”, μοιράστηκε μια μητέρα.