Latest News

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Έγκλημα στα Τέμπη: Μήνυση του Συλλόγου Πληγέντων κατά υπουργών και Αγοραστού για το «μπάζωμα» και την απομάκρυνση των βαγονιών

Ο Σύλλογος Πληγέντων Τεμπών κατέθεσε σήμερα συμπληρωματική μήνυση, ονομαστικά κατά των υπουργών, του Περιφερειάρχη και όσων συμμετείχαν στη σύσκεψη, λίγα 24ωρα μετά... την τραγωδία.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος κατέθεσε στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας ονομαστική μήνυση, κατά όσων συμμετείχαν στη σύσκεψη, στην οποία αποφασίστηκε να απομακρυνθούν τα βαγόνια και να γίνουν επιχωματώσεις στο σημείο του δυστυχήματος.

Η συμπληρωματική μήνυση στρέφεται προσωπικά κατά του τότε Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού καθώς επίσης και στον πρώην υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, τον πρώην υφυπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, το γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου και στελέχη της πυροσβεστικής, και της πολιτικής προστασίας.

Όπως ανέφερε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, στην ΕΡΤ Λάρισας, εκ μέρους του Συλλόγου, «τέτοιες εντολές, σε τέτοια γεγονότα νομιμοποιούνται να δίνουν μόνο οι δικαστικές αρχές».

Οι συγγενείς των θυμάτων θα ενημερωθούν από τον εφέτη ανακριτή για τα αποτελέσματα της τελευταίας δειγματοληψίας από το έδαφος στο σημείο της τραγωδίας και των ελέγχων στα συντρίμμια για ανθρώπινα υπολείμματα από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους.