Latest News

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Μιχάλης Κατσούρης: Ξεκίνησαν οι συμπληρωματικές απολογίες των Κροατών – Αρνούνται την ανάμιξή τους στη δολοφονία

Από σήμερα Δευτέρα (4/12) και μέχρι την Τετάρτη (6/12) οι 105 προφυλακισμένοι κατηγορούμενοι, θα απολογηθούν σε τρεις ανακριτές για... την υπόθεση.

Συμπληρωματικές απολογίες δίνουν οι 105 προφυλακισμένοι κατηγορούμενοι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία Κροάτες Χούλιγκαν, για την υπόθεση των αιματηρών επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια με τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη.

Από σήμερα και μέχρι την Τετάρτη οι 105 προφυλακισμένοι κατηγορούμενοι, θα απολογηθούν σε τρεις ανακριτές για την υπόθεση. Οι συμπληρωματικές απολογίες άρχισαν σήμερα με 45 κατηγορούμενους να περνάνε το «κατώφλι» των ανακριτών.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη για το αδίκημα της συμπλοκής με θανατηφόρο αποτέλεσμα και έχουν προσωποποιηθεί επί μέρους πράξεις που αφορούν το αδίκημα της φθορά ξένης ιδιοκτησίας.


Μιχάλης Κατσούρης: Αρνούνται τα πάντα οι Κροάτες 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι μετήχθησαν υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας από τις 21 φυλακές της χώρας όπου κρατούνται, επέμειναν στα όσα έχουν υποστηρίξει στις απολογίες του τον περασμένο Αύγουστο ότι δηλαδή δεν έχουν καμία σχέση με το μαχαίρωμα του Μιχάλη Κατσούρη, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας μέχρι και σήμερα να μην έχει προσωποποιηθεί.

Οι κατηγορούμενοι μετά τις συμπληρωματικές απολογίες τους οδηγήθηκαν πίσω στις φυλακές. Αύριο Τρίτη θα απολογηθούν ακόμα 40 κατηγορούμενοι, ενώ την Τετάρτη αναμένεται να απολογηθούν οι τελευταίοι 20.

Μιχάλης Κατσούρης: Τα δύο μαχαίρια και το DNA του Έλληνα οπαδού


Το ματωμένο αναδιπλούμενο μαχαίρι δίνει απαντήσεις για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη; Τρεις μήνες μετά την αιματηρή επίθεση του τάγματος θανάτου των χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, οι Αρχές έχουν στην κατοχή τους ένα ακόμα στοιχείο, που ενδεχομένως να οδηγήσει την πορεία των ερευνών προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις. DNA του 35χρονου «οπαδού με την κόκκινη μπλούζα», που είχε αποτυπωθεί σε κάμερες ασφαλείας να τρέχει δίπλα από τον 29χρονο τη νύχτα της δολοφονίας, εντοπίστηκε σε ένα από τα ευρήματα της συμπλοκής, στο οποίο υπήρχαν ίχνη αίματος του Μιχάλη Κατσουρή. Ιχνος αίματος του 29χρονου είχε εντοπιστεί σε ένα ακόμα αιχμηρό αντικείμενο που είχε κατασχεθεί από τις Αρχές. Ο 35χρονος, που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή λόγω καταδικαστικής απόφασης για συμμετοχή σε παλαιότερα επεισόδια οπαδικής βίας, σε προγενέστερη εξέτασή του από τις Αρχές είχε αποκαλύψει στην ανακρίτρια ότι τη νύχτα των επεισοδίων είχε μαζί του μαχαίρι, το οποίο χάθηκε κατά τη συμπλοκή.

Ευρήματα

DNA, πιθανότατα από ιδρώτα του 35χρονου, εντοπίστηκε στη λάμα του αναδιπλούμενου μαχαιριού κατά την αντιπαραβολή που πραγματοποιήθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Στο ίδιο μαχαίρι είχε εντοπιστεί, τόσο στη λάμα όσο και στη λαβή, αίμα του Μιχάλη Κατσουρή. Μάλιστα ήταν το μόνο ίχνος αίματος του 29χρονου στα αιχμηρά αντικείμενα που είχαν κατασχεθεί από τις Αρχές. Από την πρώτη στιγμή, οι αρμόδιοι αξιωματικοί που είχαν εξετάσει όλα τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου της ΑΕΚ είχαν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο το θύμα να είχε πληγεί από κάποιο τυφλό χτύπημα, είτε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής είτε στο στάδιο της γρήγορης απομάκρυνσης από το πεδίο των συγκρούσεων. Σε ένα από τα καρέ που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, ο 35χρονος είχε αποτυπωθεί να έρχεται σε επαφή με τον Μιχάλη Κατσουρή, την ώρα που τρέχουν για να γλιτώσουν από τα χτυπήματα των χούλιγκαν, όμως σύμφωνα με άλλο στοιχείο της προανάκρισης τα ίχνη αίματος από το θανάσιμο τραύμα έχουν εντοπιστεί πριν το συγκεκριμένο στιγμιότυπο.

«Είμαι φίλος του Μιχάλη, με χτύπησαν με ρόπαλο στο κεφάλι και μου έσπασαν χέρι και πόδι», ανέφερε ο 35χρονος στη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει προς υποστήριξη της κατηγορίας κατά άγνωστων δραστών, τον περασμένο Αύγουστο. Είχε χαρακτηριστεί ως «μάρτυρας-κλειδί» και στην εξέτασή του από τις Αρχές υποστήριξε ότι βρισκόταν δίπλα από τον 29χρονο την ώρα του θανάσιμου τραυματισμού του. «Φωτογράφησε» ως δράστες κουκουλοφόρους με διακριτικά της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, όμως, όπως ισχυρίστηκε, δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσει τον δράστη καθώς δεχόταν χτυπήματα στο κεφάλι τη στιγμή του μαχαιρώματος. Αξίζει να σημειωθεί πως ο 35χρονος είναι ήδη κατηγορούμενος για τη συμμετοχή του στα αιματηρά γεγονότα της Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς έχει αποτυπωθεί να εκτοξεύει μολότοφ κατά τις συμπλοκές.

Μιχάλης Κατσούρης: Νέες έρευνες για το φονικό όπλο

Συνολικά τέσσερα αναδιπλούμενα μαχαίρια είχαν κατασχεθεί από τις Αρχές και είχαν δοθεί για ιατροδικαστική εξέταση, προκειμένου να προσδιοριστεί αν κάποιο εξ αυτών ήταν συμβατό με το τραύμα που οδήγησε στο θάνατο του Μιχάλη Κατσουρή. Σε κατάθεσή τους, οι ιατροδικαστές είχαν ενημερώσει για το κάθε εύρημα και τις πιθανότητες που υπάρχουν να είναι αυτό που ίσως έπληξε θανάσιμα το θύμα. Πλέον, μετά και την ταύτιση του DNA, δεν αποκλείεται το μαχαίρι να σταλεί για νέα ιατροδικαστική εξέταση και πραγματογνωμοσύνη. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, το ματωμένο εύρημα ήταν ανάμεσα στα δύο μαχαίρια που συγκέντρωναν τις περισσότερες πιθανότητες να ήταν συμβατά με το θανατηφόρο τραύμα.

Εκτός από τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει από το γενετικό υλικό, οι ανακριτικές Αρχές αναμένεται να προχωρήσουν και σε νέο κύκλο συμπληρωματικών καταθέσεων από όλους του κατηγορουμένους, καθώς το επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί η μετάφραση από τα ψηφιακά πειστήρια που προέκυψαν κατά την έρευνα στα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων από την Κροατία.