Latest News

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023

Στο σκοτάδι οι έρευνες για το θάνατο του Όλιβερ στην Αράχωβα: «Ήρθε κανείς να δει τις κάμερες εάν είναι ξηλωμένες;» – Ξεσπά για τις κατηγορίες συγκάλυψης η ιδιοκτήτρια ταβέρνας

 
Την ώρα που οι έρευνες των αστυνομικών για τον φρικτό και βασανιστικό θάνατο του Όλιβερ συνεχίζονται στο σκοτάδι, 
ξεσπά η ιδιοκτήτρια της ταβέρνας στην Αράχωβα που έδωσε στην αστυνομία το υλικό που κατέγραψαν... οι κάμερες.

Η γυναίκα, η οποία κατηγορήθηκε πως ξήλωσε τις κάμερες στο κατάστημα της, μετά τη δημοσιοποίηση του εγκλήματος που σόκαρε το πανελλήνιο, απάντησε σε όσους έκαναν λόγο για συγκάλυψη.

«Με έβρισαν και μου είπαν ότι ξήλωσα τις κάμερες από το μαγαζί μου για να συγκαλύψω τον άνθρωπο που κακοποίησε τον Όλιβερ. Ήρθε κανένας να δει τις κάμερες που έχω στο μαγαζί αν είναι ξηλωμένες;», ανέφερε.

«Οι κάμερες είναι στη θέση τους και η αστυνομία πήρε το υλικό από το καταγραφικό. Όλοι γνωρίζουμε τον Όλιβερ και δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος άνθρωπος στην Αράχωβα να συγκαλύψει αυτό το περιστατικό. Η Αράχωβα δεν είναι μικρή κοινωνία για να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιος το έκανε. Πέρα από τους μόνιμους κατοίκους έχουμε πολλούς τουρίστες το Σαββατοκύριακο», επισήμανε.

«Επιπλέον, έχουμε μεγάλο πρόβλημα και με την έλλειψη αστυνομίας. Έχουμε έναν αστυνομικό. Τι να κάνει κι αυτός με τόσο κόσμο και τόσα σπίτια. Παρακαλούμε να μας φέρουν αστυνομικούς. Λένε τώρα, ότι εμείς συγκαλύπτουμε εγκληματίες και κανένας να μην έρθει διακοπές στην Αράχωβα. Ήδη επιχειρηματίες έχουν ακυρώσει κρατήσεις μετά από αυτό το περιστατικό και όλο τον θόρυβο που έχει προκληθεί», τόνισε.

«Μόλις νυχτώσει τα παιδιά δεν κυκλοφορούν»

Στο μεταξύ ανασφάλεια και καχυποψία κυριαρχεί στην Αράχωβα. «Από την προηγούμενη εβδομάδα που έγινε αυτό γεγονός έχει αλλάξει ο τρόπος που κινούμαστε στο χωριό. Μόλις νυχτώσει τα παιδιά δεν κυκλοφορούν όπως πριν, διεκπεραιώνουν την όποια δραστηριότητα με τους γονείς», σημείωσε, μιλώντας στο OPEN και στο Τώρα Μαζί, ο δήμαρχος Δίστομου-Αράχωβας και Αντικύρων Γιάννης Σταθάς.

«Αισθανόμαστε ότι δεν μπορούμε να ασιθανόμαστε ασφαλείς γιατί μπορεί να είναι ανάμεσα μας ένας τέτοιος άνθρωπος. Μπορεί, βέβαια, να είναι και στην Αθήνα και να ήταν περαστικός», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος τόνισε πως παρά τις εκκλήσεις που γίνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για μποϊκοτάρισμα της Αράχωβας το τουριστικό θέρετρο είναι γεμάτο. «Δεν μας ενδιαφέρει, αν θα έρθουν στην Αράχωβα, αλλά το να βρεθεί αυτός ο άνθρωπος για τη συλλογική μας ασφάλεια. Θέλουμε να αισθανόμαστε ασφαλείς ότι δεν υπάρχει κάποιος ψυχοπαθής που κυκλοφορεί ανάμεσα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έκανε, μάλιστα, έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για την υπόθεση κακοποίησης του χάσκι να το καταθέσει στις Αρχές και τόνισε ότι η ΕΛ.ΑΣ. θα μαζέψει όλο το παζλ μέσα από την έρευνα που κάνει.

«Δεν δέχομαι σαν πολίτης και σαν δήμαρχος να ζω σε έναν τόπο όπου μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος ένας τέτοιος άνθρωπος», επισήμανε.