Latest News

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Σάλος στο Twitter με την απόφαση Σούνακ - «Δώσε τους πίσω τα Γλυπτά»

Η απόφαση του Ρίσνι Σούνακ να ακυρώσει την τελευταία στιγμή την προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο Twitter...από Βρετανούς.

Ο λόγος της ακύρωσης οφείλεται στην αναφορά του Έλληνα πρωθυπουργού στην επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC.

Από την πλευρά της, η βρετανική κυβέρνηση διαμηνύει πως «η στάση της βρετανικής πλευράς είναι μία και ξεκάθαρη», αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, Βρετανοί φαίνεται πως δεν έχουν την ίδια άποψη και δεν συμμερίζονται τη στάση της βρετανικής κυβέρνησης για τα Γλυπτά, υποστηρίζοντας να επιστραφούν στην Ελλάδα.

 

Ένας χρήστης αναφέρει “Αγενής, απρεπής, αντιεπαγγελματίας και υπερόπτης. Πόσο ντρέπομαι για τον πρωθυπουργό μας. Δυστυχώς δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτε λιγότερο από εκείνον.

 

Από την πλευρά του ο Paul Mason αναφέρει πόσο ερασιτέχνης είναι ο Σούνακ. «Μια μεγάλη μερίδα των βρετανών πολιτών και μέσα στο κόμμα των Torys υποστηρίζουν την επιστροφή των μαρμάρων στην Ελλάδα. Κάνε το σωστό και σφράγισε μια ελληνοβρετανική συμμαχία. Δώσε πίσω τα γλυπτά».