Latest News

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Κατάστημα Halloween πούλαγε ανθρώπινα κρανία!

Βγήκαν για να αγοράσουν ένα «δωράκι» για το Halloween, και τους βγήκε ξινό όταν ανακάλυψαν ότι το «δώρο» ήταν ένα πραγματικό ...ανθρώπινο κρανίο.

Ένας ανθρωπολόγος σε μία…κοινωνικού τύπου βόλτα που έκανε στα μαγαζιά το Halloween κατάφερε να εντοπίσει στο τμήμα του ενός φιλανθρωπικού καταστήματος, ένα «παράξενο» κρανίο και ευθύς υποψιάστηκε ότι ανήκε σε άνθρωπο, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Οι ντετέκτιβ επισκέφτηκαν το κατάστημα και συμφώνησαν ότι ήταν… άνθρωπος.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος είπε στους ερευνητές ότι το κρανίο βρισκόταν σε αποθηκευμένο εδώ και χρόνια αφού αγοράστηκε πριν από αρκετό καιρό

Η αστυνομία του Μαϊάμι, και ο τοπικός ιατροδικαστής ερευνούν τώρα την ανακάλυψη και θα επιθεωρήσουν περαιτέρω το κρανίο.


Οι αξιωματούχοι δεν πιστεύουν ότι η υπόθεση είναι ύποπτη.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας έδωσε φως στην ανακάλυψη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περιγράφοντάς την ως μια “αναδρομή παλαιών γεγονότων”.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Φλόριντα, “κανένα άτομο δεν θα μπορεί εν γνώσει του να αγοράσει ή να πουλήσει … οποιοδήποτε ανθρώπινο όργανο ή ιστό για πολύτιμο αντίτιμο”. Το καταστατικό καλύπτει τα μάτια, τους κερατοειδείς, τα νεφρά, το συκώτι, τις καρδιές, τους πνεύμονες, το πάγκρεας, τα οστά και το δέρμα.

Ένα παρόμοιο εύρημα αναφέρθηκε στην Αριζόνα τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ένα ανθρώπινο κρανίο βρέθηκε σε ένα κουτί δωρεών σε ένα φιλανθρωπικό κατάστημα Goodwill.

Οι ειδικοί είπαν ότι ενώ το κρανίο ήταν ανθρώπινο, πιθανότατα ήταν αρχαίο και δεν σχετίζεται με κανένα έγκλημα.

Ενώ τα αιφνιδιαστικά ευρήματα στην Αριζόνα και τη Φλόριντα μπορεί να ακούγονται ανατριχιαστικά, τα κρανία που ανακαλύφθηκαν από ερευνητές έχουν γοητεύσει τους ανθρωπολόγους και έχουν ρίξει φως στην εξέλιξη της ανθρωπότητας.

Το 2019, οι ερευνητές ανακάλυψαν ένα σχεδόν πλήρες κρανίο ηλικίας 3,8 εκατομμυρίων ετών στην Αιθιοπία της Αφρικής.

Αυτή η ανακάλυψη ήταν σημαντική επειδή το κρανίο ανήκε σε ένα είδος που δημιούργησε τους πρώτους πρώιμους ανθρώπους.