Latest News

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Κυβερνοεπίθεση δέχθηκε η Boeing - Χάκερ ζητούσαν λύτρα

 Η Boeing ανακοίνωσε ότι δέχθηκε κυβερνοεπίθεση, διαβεβαιώνοντας όμως ότι δεν επηρεάστηκε η ασφάλεια... των πτήσεων.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Boeing από την κυβερνοεπίθεση επηρεάστηκε μόνο η υπηρεσία των ανταλλακτικών της. Χαρακτηριστικά, εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε ότι «είμαστε ενήμεροι για ένα συμβάν που επηρέασε τη δραστηριότητά μας όσον αφορά την παραγωγή και διανομή των ανταλλακτικών».

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «το πρόβλημα δεν επηρέασε την ασφάλεια των πτήσεων» και σημείωσε ότι η υπόθεση ερευνάται σε συνεργασία με τις δυνάμεις επιβολής του νόμου και τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ. Τόνισε παράλληλα, ότι «ενημερώνουμε τους πελάτες και τους προμηθευτές μας».

Η κυβερνοεπίθεση έγινε στον ιστότοπο της υπηρεσίας ανταλλακτικών της Boeing σήμερα. Συγκεκριμένα, ο εν λόγω ιστότοπος εμφάνιζε μια λευκή σελίδα, με τη φράση «κλειστό λόγω τεχνικού προβλήματος». Επίσης, υπήρχε η διευκρίνιση ότι θα είναι και πάλι «σύντομα διαθέσιμος».

Κυβερνοεπίθεση στην Boeing: Χάκερ είχαν δώσει τελεσίγραφο

Μία ομάδα χάκερ με την ονομασία Lockbit είχε δώσει τελεσίγραφο στην εταιρεία την περασμένη Παρασκευή ζητώντας να της καταβληθούν λύτρα μέχρι σήμερα, 2 Νοεμβρίου, αναφέρουν πολλά μέσα ενημέρωσης. Σε αντίθετη περίπτωση απειλούσε ότι θα δημοσιοποιήσει «ευαίσθητα δεδομένα».

Πρόκειται για μία ομάδα από χάκερς, η οποία εμφανίστηκε τον Ιανουάριο του 2020. Σύμφωνα με έναν ιστότοπο των αμερικανικών αρχών που επικαλείται στοιχεία του FBI, η Lockbit έχει εξαπολύσει περισσότερες από 1.700 επιθέσεις στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία και άλλες χώρες. Υπολογίζεται ότι έχει συλλέξει περίπου 91 εκατομμύρια δολάρια από λύτρα.