Latest News

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Ρούλα Πισπιρίγκου - Η απολογία της: Δεν περνούσε ποτέ από το μυαλό μου να πειράξω έστω και μια τρίχα της Τζωρτζίνας

 
Σε μία απολογία γεμάτη συναισθηματικές φορτίσεις χωρίς ακόμη να μπει στην ουσία της υπόθεσης, προχωρά η Ρούλα Πισπιρίγκου ενώπιον του... Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η δίκη σήμερα ξεκίνησε με αίτημα εξαίρεσης της προέδρου του ΜΟΔ προσήλθε ο Αλέξης Κούγιας κατά την έναρξη της συνεδρίασης, κατά την οποία η 35χρονη κατηγορούμενη αναμενόταν να ανέβει στο βήμα για να απολογηθεί με βάση τις κακουργηματικές κατηγορίες για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Ρούλα Πισπιρίγκου – Η απολογία της

«Ημουν είμαι και θα είμαι η μαμά της Τζωρτζίνας και αυτό δεν θα μου το στερήσει κάνεις»  Την κατηγορία δεν την αποδέχομαι  Δεν περνούσε ποτέ από το μυαλό μου να πειράξω έστω και μια τρίχα.  Αυτά που άκουσα εγώ εδώ δεν ήταν το δικό μου παιδί δεν μιλούσαν για το παιδί μου. Κλαίει αναφέρεται όταν γεννήθηκε,  Ζούσα το θαύμα.  Αυτό το πλασματάκι με έκανε μαμά. Μου έδωσε το νόημα της ζωής.  Εκείνη τη στιγμή της υποσχέθηκα ότι θα είμαι για πάντα δίπλα της. Θέλω Να σας πω για τον χαρακτήρα της Τζωρτζίνας μου.

Ήταν ένα κοινωνικό πολύ κοινωνικό παιδί την ήθελαν για φίλη είχε φίλες την αγαπούσαν οι δασκάλες της την έλεγαν αρχηγό. Επειδή ακούστηκαν ανακρίβειες. Μετά το θάνατο της Μαλένας η δασκάλα της Τζωρτζινας αρρώστησε και ζήτησε να βρω το τηλέφωνο της δασκάλας της. Δεν είναι το κλασικό παιδί με τις κούκλες έπαιζε μπάλα ήταν σε ομάδα που ήταν ο πατέρας της».

Πάω από το ένα στο άλλο. Μου ζήτησε να πάρω τη δασκάλα της για να δει αν θα είναι καλά και θα γυρίσει στο σχολείο.  Αυτό που άκουσα ότι ήταν ένα παιδι φοβισμένο είναι τελείως εκτός πραγματικότητας.

Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί που μιλούσε παρά πολύ. Γινόταν στο σχολείο κάτι ερχόταν να το πει. Στο σπίτι της γιαγιάς το ίδιο.  Ήταν πολυλογού ήταν απίστευτο θεωρώ ότι έχει τις χαρές όλες αυτό το παιδί.

Η εντύπωση που ήθελαν να δώσουν για το παιδί μου είναι λανθασμένη. Η Τζωρτζινα μου έμοιασε στο φαγητό.  Είναι δύσκολο να μιλάω για την Τζωρτζινα σε παρελθόντα χρόνο. Είναι αδιανόητο.

Ότι μιλάω για εκείνη χωρίς να είναι εκείνη εδω. Συγχωρέστε με. Με τη Μαλενα μπορούσαμε να διαβάσουμε παραμύθια και να παίζουμε με κούκλες. Η Τζωρτζινα ήταν ακριβώς το αντίθετο.

Δεν ήθελε κοριτσίστικα. Είχε μια μηχανή από το τζάμπο και έλεγε θα ανέβω στη μηχαναρα μου.  Ήταν παιδι της εξωτερικής δραστηριότητας.  Φανταστείτε και μέσα στο σπίτι όσο είχαμε τη Μαλενα μας είχαμε ένα φουσκωτό.  Περιγράφει ένα περιστατικό που ξεφούσκωνε το φουσκωτό.

Αυτές είναι στιγμές των παιδιών που δυστυχώς δεν γυρνούν πίσω».

Ρούλα Πισπιρίγκου: Απορρίφθηκε το αίτημα του συνηγόρου της για εξαίρεση της προέδρου

Μετά την πρόταση της εισαγγελέως απορρίφθηκε ομόφωνα από το δικαστήριο η αίτηση εξαίρεσης της προέδρου του δικαστηρίου ως απαράδεκτη. Η δε αντίδραση του συνηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξη Κούγια, ήταν ότι η απόφαση αυτή είναι πρωτοφανής στα ελληνικά δικαστικά δεδομένα.

Να υπενθυμίσουμε ότι νωρίτερα είχε προηγηθεί η απόρριψη από την Εισαγγελέα, το αίτημα εξαίρεσης της προέδρου του ΜΟΔ που κατέθεσε διά του συνηγόρου της η Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Θα πρέπει να απορριφθεί το αίτημα εξαίρεσης ως απαράδεκτο» τόνισε η Εισαγγελέας απαντώντας στο αίτημα της υπεράσπισης Πισπιρίγκου για εξαίρεση της προέδρου του δικαστηρίου. «Θεωρώ ότι δεν προκύπτουν εμφανή γεγονότα που να δείχνουν μεροληψία», πρόσθεσε.

«Η διατύπωση δυσπιστίας απαιτεί πραγματικά γεγονότα και όχι κρίσεις ως προς τον τρόπο διεύθυνσης της διαδικασίας. Αυτά τα γεγονότα σίγουρα δεν είναι η απόρριψη αιτημάτων» ανέφερε η εισαγγελέας η οποία διερωτήθηκε γιατί οι υπόνοιες μεροληψίας τής κατηγορουμένης στρέφονται μόνο στο πρόσωπο της προέδρου και όχι προς τα μέλη του δικαστηρίου αφού οι επίμαχες αποφάσεις επί των αιτημάτων ήταν ομόφωνες. Επίσης τόνισε πως και η ίδια ήταν αρνητική στην ικανοποίηση των επίμαχων αιτημάτων πλην όμως δεν στράφηκε και εναντίον της η αίτηση εξαίρεσης.