Latest News

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

Αντιτορπιλικό «Βέλος»: Μάχη να μην βυθιστεί το ιστορικό πλοίο - Δύτης καταγράφει τις ζημιές (ΕΙΚΟΝΕΣ)

 Ρήγμα στην πρύμνη του υπέστη χθες το αντιτορπιλικό «Βέλος», που βρίσκεται αγκυροβολημένο στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης...

Το ιστορικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, που λειτουργεί ως πλωτό μουσείο του αντιδικτατορικού αγώνα, αναμετρήθηκε με τις δυνατές ριπές ανέμου και τα κύματα αλλά δεν τα κατάφερε.

Οι άνεμοι που έσπασαν τους κάβους του το έριξαν πάνω στο ντόκο και το άφησαν να χτυπάει επί μακρόν στο ξύλινο κράσπεδο.

Αποτέλεσμα ήταν να υποστεί σοβαρές ζημιές κοντά στην ίσαλο γραμμή και να προκληθεί ρήγμα, ενώ στο σημείο έπλευσε ρυμουλκό σκάφος του Λιμενικού προκειμένου να το σταθεροποιήσει.

Σε εξέλιξη η καταγραφή των ζημιών

Οι θυελλώδεις άνεμοι επιμένουν και σήμερα στη Θεσσαλονίκη και οι αρμόδιοι κάνουν τιτάνιες προσπάθειες να σώσουν το «Βέλος».

Από το πρωί αρμόδιοι μηχανικοί προσπαθούν να αποκαταστήσουν ό,τι μπορούν και καταγραφούν το μέγεθος των φθορών που έχει υποστεί το ιστορικό αντιτορπιλικό.

Επίσης, στον Θερμαϊκό έχει βουτήξει δύτης για να διαπιστώσει αν στο πλοίο έχουν προκληθεί ζημίες και στην κάτω πλευρά του, ενώ με τη βοήθεια γερανού έχει σηκωθεί η πρύμνη για να μην μπαίνει νερό.

Τέλος, στο σημείο, που έχει αγκυροβολήσει το «Βέλος», στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής, βρίσκεται φορτηγό – ρυμουλκό που το συγκρατεί από τους ισχυρούς ανέμους.