Latest News

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Η Χάρις Αλεξίου σε συνεργασία έκπληξη με τον Λεξ: Το ανέκδοτο τραγούδι που λένε μαζί

 Η Χάρις Αλεξίου κυκλοφόρησε τον νέο της δίσκο με τον τίτλο Reworks με 8 «πειραγμένες» επανεκτελέσεις γνωστών τραγουδιών της και δύο ακυκλοφόρητα. Πρόκειται για το «Φύγε» στο οποίο κάνει ένα μεγάλο βήμα ανατροπής συνεργαζόμενη με τον Λεξ, αλλά και... το «Άσπρο Φεγγάρι».

Η μεγάλη ερμηνεύτρια έχει σταματήσει εδώ και καιρό τις live εμφανίσεις κι έχει στραφεί στην υποκριτική με τον ρόλο της στους δύο κύκλους του Maestro, αλλά και στο θέατρο. Παράλληλα ετοιμάζεται για τα γυρίσματα νέας εκπομπής στην ΕΡΤ, όπου θα βρεθεί στον ρόλο της παρουσιάστριας σε μια σειρά ντοκιμαντέρ από ιστορίες καλλιτεχνών.

Δισκογραφικά επέστρεψε με το άλμπουμ Reworks, όπου ανασκευάζει τραγούδια της συνεργαζόμενη με νέους καλλιτέχνες.

Από τα πρώτα λεπτά της ακρόασης το παρελθόν συναντά το παρόν και ταξιδεύει στο μέλλον. Στην νέα αυτή δουλειά της η Χάρις Αλεξίου συναντά δημιουργικά μια ομάδα παραγωγών της νέας μουσικής γενιάς. Τον Ερμή Γεραγίδη/Ermis και τον Ισίδωρο Κιλούδη/Issy Beats. Οι δυο τους ανέλαβαν να παρουσιάσουν ξανά στο κοινό οκτώ από τις πιο γνωστές επιτυχίες της μεγάλης καριέρας της.

Μετά από μια πολύ προσεκτική επιλογή, τα τραγούδια διασκευάστηκαν και πήραν νέο χρώμα, παραμένοντας όμως δικά της. Ήδη έχουν ακουστεί τα singles: Ο άνθρωπος του Κάβου, Το τανγκό της Νεφέλης και το Εσύ με ξέρεις πιο πολύ, στο οποίο η συνεργασία της Χάρις Αλεξίου με τον Χρήστο Μάστορα αγκαλιάστηκε από όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Στο άλμπουμ συμμετέχουν οι: ο Χρήστος Μάστορας, frontman του συγκροτήματος MEΛΙSSES, η Kid Moxie η δυναμικά ανερχόμενη παραγωγός, συνθέτρια και ερμηνεύτρια με τις σπουδαίες συνεργασίες σε εξωτερικό και Ελλάδα, όπως η πιο πρόσφατη με τους Depeche Mode αλλά και η συμμετοχή της στο soundtrack του Maestro, και φυσικά οι O.P.A. το αγαπημένο συγκρότημα των 90s.

Ενώ τη δεκάδα των τραγουδιών συμπληρώνουν δύο ακυκλοφόρητα κομμάτια, το «Φύγε» και «Άσπρο φεγγάρι». Το «Φύγε», παντρεύει την Χαρούλα με τη ραπ και με το νεύρο των ήχων του Λεξ, ενός από τους επιδραστικότερους εκπροσώπους της ραπ σκηνής σήμερα, με εκατομμύρια views και streams και δεκάδες χιλιάδες κόσμου στις συναυλίες του. Το δεύτερο είναι το «Άσπρο φεγγάρι», μία ουσάκ μπαλάντα με την συγκινητική ερμηνεία της Χάρις Αλεξίου.

Ο άνθρωπος του κάβου

Εσύ με ξέρεις πιο πολύ (με τον Χρήστο Μάστορα)

Άσπρο φεγγάρι

Μια πίστα από φώσφορο

Μία είναι η ουσία

Ψυχές και σώματα

Πανσέληνος (με την Kid Moxie)

Φύγε (με τον ΛΕΞ)

Μες στα δυο της μάτια (με τους O.P.A.)

Το τανγκό της Νεφέλης

Η Χάρις Αλεξίου δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Instagram τη νέα της δουλειά: