Latest News

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Δίκη για τον θάνατο της Έμμας: «Κρατούσε στα χέρια του ένα φονικό όπλο» κατέθεσε η μητέρα της

 Για δεύτερη ημέρα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, συνεχίστηκε η δίκη για το θάνατο της 21χρονης Έμμας, με την κατάθεση της... μητέρας της.

Υπενθυμίζεται, ότι o θάνατος της Έμμας συνέβη τα ξημερώματα της 22ας Νοεμβρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη, όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, και ο 27χρονος οδηγός του την εγκατέλειψε.

«Κρατούσε στα χέρια του ένα φονικό όπλο, ήταν παράνομος από την κορυφή μέχρι τα νύχια» υποστήριξε η μητέρα της Έμμας στην κατάθεσή της, ενώ ανέφερε μεταξύ άλλων και πως το αυτοκίνητο είχε υποστεί μετατροπές για να αυξηθεί η ιπποδύναμή του και πως ο 27χρονος δεν είχε δίπλωμα.

Η μητέρα της Έμμας μάλιστα υποστήριξε πως ο 27χρονος με καταγωγή από την Αλβανία, βρίσκεται στη χώρα παράνομα και το αυτοκίνητο δεν ήταν καν δικό του. Μάλιστα επικαλέστηκε αυτόπτες μάρτυρες που προανακριτικά μίλησαν για «ιλιγγιώδη ταχύτητα», με την οποία κινείτο το όχημα αλλά και «τρομακτικό θόρυβο» που ακούστηκε.

Στη δίκη επικράτησε ένταση πριν ξεκινήσει η εξέταση των μαρτύρων, λόγω της αποχής που πραγματοποιούν οι δικηγόροι.

Ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε τη διακοπή της δίκης, τονίζοντας ότι δεσμεύεται από την απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και ούτε ο συνήγορος προς υποστήριξη της κατηγορίας (πολιτικής αγωγής) είχε λάβει σχετική άδεια για να δικάσει.

Στην αίθουσα εμφανίστηκε και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Φινοκαλιώτης, αναπτύσσοντας τη θέση υπέρ της ικανοποίησης του αιτήματος διακοπής, αναλύοντας το ισχύον πλαίσιο της αποχής, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των συγγενών της Έμμας.

Το δικαστήριο απέρριψε το παραπάνω αίτημα, επιμένοντας να συνεχιστεί κανονικά η δίκη, ενώ η λύση δόθηκε, όταν ο συνήγορος πολιτικής αγωγής έλαβε άδεια για να δικάσει, επιδεικνύοντάς την στον συνάδελφό του υπερασπιστή και υπό αυτές τις συνθήκες ο τελευταίος δέχθηκε να συνεχιστεί η διαδικασία.

Θάνατος της Έμμας: «Έχουν σκοτώσει και καταστρέψει πάρα πολλές ζωές»

Η μητέρα της Έμμας ανέφερε πως το μόνο που ενδιέφερε τον οδηγό και την 20χρονη τότε συνοδηγό του αυτοκινήτου, ήταν να γλιτώσουν.

«Εδώ ένα ζώο χτυπάμε και έχουμε τύψεις. Αυτοί οι άνθρωποι σκότωσαν μία κόρη, μία αδελφή, μία εγγονή, μία φίλη. Έχουν σκοτώσει και καταστρέψει παρά πολλές ζωές» κατέθεσε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με την μητέρα της, η Έμμα εκείνο το βράδυ είχε επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη από τα Χανιά και πριν πάει στο σπίτι της σκόπευε να κάνει έκπληξη στη φίλη της επειδή είχε γενέθλια.

«Διήνυσε πεζή το ρεύμα προς τα δυτικά, είχε περάσει στο επόμενο ρεύμα. Αφού χτύπησε το παιδί προσκρούοντας διαδοχικά σε κάδο και σ' ένα σταθμευμένο όχημα έκανε όπισθεν και την ξαναπάτησε.

»Δεν μπορώ να φανταστώ την εικόνα του παιδιού μου» ανέφερε, συμπληρώνοντας πως τότε οδηγός και η συνοδηγός εξαφανίστηκαν, εγκατέλειψαν το όχημα σε απόμερο μέρος, αφαίρεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας κι έκαναν ωτοστόπ ζητώντας «να πάνε σε κάποιο ξενοδοχείο για να διανυκτερεύσουν».

Ερωτηθείσα από το δικαστήριο για την κυκλοφοριακή παιδεία της κόρης της, η μάρτυρας σημείωσε ότι ήταν πολύ προσεκτική, ενώ πρόσθεσε ότι περπατούσε καθημερινά, κάνοντας περίπου 22.000 βήματα.

Η κατάθεση μάρτυρα που είδε το τροχαίο με την Έμμα

Μετά τη μητέρα της, κατέθεσε και αυτόπτης μάρτυρας του δυστυχήματος, που κατέγραψε με το κινητό της τηλέφωνο την πινακίδα κυκλοφορίας του επίδικου αυτοκινήτου.

«Αρχικά κατάλαβα ότι το όχημα τράκαρε με κάποιο άλλο όχημα. Ήταν ήχος σύγκρουσης δύο αυτοκινήτων. Είδα κόσμο να μαζεύεται στη μέση του δρόμου. Καθώς πλησίαζα αντιλήφθηκα ότι χτύπησε πεζό. Τα είχαμε χάσει όλοι. Ήμασταν σοκαρισμένοι απ' αυτά που είδαμε.

»Καταλάβαμε ότι ήταν σοβαρό περιστατικό» ανέφερε, τονίζοντας ότι το αυτοκίνητο «έτρεχε αρκετά» κάνοντας «σπιναρίσματα», ενώ αυτό που την κινητοποίησε, όπως κατέθεσε, ήταν ο «έντονος θόρυβος».