Latest News

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης εναντίον τριών φοιτητών παλαιστινιακής καταγωγής - Ερευνάται ως έγκλημα μίσους

 Οι οικογένειες τριών Παλαιστίνιων φοιτητών που πυροβολήθηκαν ο στην πολιτεία Βερμόντ των ΗΠΑ κάλεσαν την αστυνομία να διερευνήσει την επίθεση ως... έγκλημα μίσους.

Οι Hisham Awartani, Tahseen Ahmed και Kinnan Abdalhamid πυροβολήθηκαν από έναν άνδρα κοντά στην πανεπιστημιούπολη του Βερμόντ, ανακοίνωσε η αστυνομία του Μπέρλινγκτον.

Οι αξιωματικοί ερευνούν το πιθανό κίνητρο, αλλά λένε ότι τα θύματα φορούσαν καφίγια - ένα παραδοσιακό μαντήλι - και μιλούσαν αραβικά όταν δέχθηκαν την επίθεση. Ένας ύποπτος έχει συλληφθεί. 

Το CNN μετέδωσε ότι ο δράστης, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο Τζέισον Τζ. Ίτον 48 ετών, συνελήφθη χθες το απόγευμα.

Οι συγκεκριμένοι πυροβολισμοί σημειώνονται σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ βιώνουν αύξηση των ισλαμοφοβικών και αντισημιτικών ενεργειών, όπως των βίαιων επιθέσεων και της παρενόχλησης μέσω του διαδικτύου, μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου.

«Αυτούς τους γεμάτους φόρτιση καιρούς κανείς δεν μπορεί να κοιτάξει το περιστατικό και να μην υποπτευθεί ότι ενδέχεται να πρόκειται για ρατσιστικά υποκινούμενο έγκλημα», δήλωσε ο Τζον Μούραντ επικεφαλής της αστυνομίας του Μπέρλινγκτον.

Η αστυνομία επεσήμανε χθες ότι και οι τρεις παραμένουν υπό ιατρική παρακολούθηση: οι δύο φέρουν τραύματα από σφαίρα στον κορμό και ο τρίτος στα πόδια. «Δύο είναι σε σταθερή κατάσταση, ενώ ο τρίτος έχει υποστεί πολύ πιο σοβαρά τραύματα», εξήγησε.