Latest News

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Επίθεση με μαχαίρι έξω από πιτσαρία στην Κηφισιά: «Μου φάγατε τα λεφτά» φέρεται να φώναζε – Εκτός κινδύνου το θύμα

 Οικονομικές διαφορές φαίνεται να ήταν το κίνητρο της επίθεσης με μαχαίρι που... σημειώθηκε στην Κηφισιά.

Το περιστατικό έγινε χθες το απόγευμα σε πιτσαρία της περιοχής στην οδό Λεβίδου, όταν ένας 24χρονος άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε εργαζόμενο. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν ο εργαζόμενος να μεταφερθεί σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού, καθώς έφερε τραύματα στο κεφάλι και τα χέρια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 24χρονος άνδρας μπήκε μέσα στην πιτσαρία αναζητώντας έναν συγκεκριμένο άνδρα από το κατάστημα, πιθανότατα τον ιδιοκτήτη. Από τη μέχρι τώρα έρευνα και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές φέρεται πως υπήρχαν οικονομικές διαφορές. Στη συνέχεια, ο 24χρονος διαπληκτίστηκε με έναν από τους υπαλλήλους και του επιτέθηκε με ένα μεγάλο μαχαίρι. Ο υπάλληλος, 21 ετών, βρισκόταν πίσω από τον μπουφέ και τραυματίστηκε βαριά στο πρόσωπο, στο κεφάλι και στα άκρα.

Αμέσως μετά, ο 24χρονος προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας, στην οδό Κατσαβέτη. Εκείνη τη στιγμή όμως, στο σημείο υπήρχε αρκετός κόσμος, που τον κυνήγησε. Μάλιστα, κάποιοι κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν ενώ στην πορεία ειδοποίησαν την αστυνομία. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για έναν Έλληνα, 24 ετών ενώ μαρτυρία προσώπου που ήταν στο σημείο αναφέρει ότι κατά την επίθεση με μαχαίρι φορούσε γάντια και φώναζε: «Δούλευα από δεκατριών ετών και μου φάγατε τα λεφτά».

Αναφορικά με τον τραυματία, αυτός περπάτησε αιμόφυρτος με τη βοήθεια των ανθρώπων του μαγαζιού μέχρι ένα φαρμακείο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Του έδεσαν με γάζες τα βαριά τραύματα μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό όπου και νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου.

Μία νεαρή κοπέλα που ήταν ανάμεσα στα πρόσωπα τα οποία βοήθησαν τον τραυματία δήλωσε πως εκείνος είχε αίματα στο πρόσωπο, στο κεφάλι και στα χέρια. «Τον δέσαμε πολύ καλά με γάζες και πήραμε τηλέφωνο το ασθενοφόρο για να έρθει να τον παραλάβει. Δεν είδα τον δράστη, άκουσα ένα μπαμ και βγήκα για να βοηθήσουμε το παιδί».

Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα, «ήταν περίπου 6μ.μ.» όταν συνέβη η επίθεση με μαχαίρι. Ο ίδιος ανέφερε πως «είχα έρθει για μια δουλειά του πατέρα μου. Βγαίνω από το μαγαζί και βλέπω έναν τύπο με κουκούλα και γυαλί να φεύγει από μπροστά μου “σφαίρα” και άλλα 5 με 7 άτομα να τον κυνηγούν. Μετά από 4 λεπτά δύο τύποι τον έφεραν με δεμένα τα χέρια πίσω. Δεν ήταν αστυνομικοί. Ήταν ο μαγαζάτορας κι άλλος ένας».

Ο μάρτυρας συμπλήρωσε πως ο δράστης «μαχαίρωσε το παιδί που δούλευε στο μπαρ. Δεν ξέρω τον λόγο. Είπε ότι δούλευε από 13 χρονών και του φάγανε τα λεφτά». Πρόσθεσε επίσης πως «έλεγαν ότι κρατούσε μπαλτά, αλλά εγώ δεν είδα κάτι τέτοιο. Φορούσε γάντια κουζίνας και ήταν γεμάτα αίματα».