Latest News

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Παύεται από τα καθήκοντά της η διοικήτρια του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου»


Παύεται από τα καθήκοντά της η διοικήτρια του Γ.Ν Έλενα Βενιζέλου....με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας ενημέρωσε ότι παύεται από τα καθήκοντά της η διοικήτρια του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου». Αιτία της απόφασης αυτή φαίνεται πως ήταν αποκαλύψεις για τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο καθώς επί δύο εβδομάδες είναι χωρίς θέρμανση νεογνά, λεχώνες και ασθενείς.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Νοεμβρίου ο λέβητας του συστήματος θέρμανσης του νοσοκομείου Ελ. Βενιζέλου «έσκασε» και έκτοτε το κτίριο δεν θερμαίνεται. Ο γραμματέας του σωματείου εργαζόμενων του νοσοκομείου Κώστας Καταραχιάς είχε μιλήσει για το θέμα λέγοντας πως η εικόνα της εγκατάλειψης του νοσοκομείου "Έλενα" είναι χρόνια, με βασικό στοιχείο την υποχρηματοδότηση και την διαχείριση υποδομών από ιδιωτικές εταιρείες.

Επισήμανε δε, ότι οι εργαζόμενοι φώναζαν για πάρα πολύ καιρό για το θέμα ώσπου επισκέφθηκε το νοσοκομείο ο υπουργός Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι επίσης με απόφαση Χρυσοχοΐδη, παύθηκαν από τα καθήκοντά τους τον περασμένο Οκτώβριο ο διοικητής και η αναπληρώτρια διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου «Βενιζέλειο- Πανάνειο» (ΓΝΒΠ).

Στο Βενιζέλειο νοσοκομείο υπήρχε έλλειψη προσωπικού με αποτέλεσμα να διακοπούν τα προγραμματισμένα χειρουργεία, ενώ από την Κυριακή σταμάτησε η λειτουργία και των τακτικών και απογευματινών ιατρείων.

Στις αρχές Οκτωβρίου επίσης με απόφαση του υπουργού Υγείας είχε παυθεί και η διοίκηση του νοσοκομείου Αγία Όλγα.