Τα πλάνα δείχνουν δεκάδες ματωμένες σορούς στα δωμάτια του διώροφου κτιρίου, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά.
Σε ένα από τα δωμάτια αυτά διακρίνονται περίπου 12 άνθρωποι οι οποίοι κείτονται νεκροί στο πάτωμα, καλυμμένοι με σκόνη. Τα γραφεία είναι σκορπισμένα και θρυμματισμένα και μια τεράστια τρύπα διακρίνεται σε έναν από τους τοίχους. Στην αυλή του κτιρίου, ένα μεταλλικό στέγαστρο φαίνεται να έχει διαλυθεί και το έδαφος είναι γεμάτο συντρίμμια.
Εκπρόσωπος της κύριας υπηρεσίας αρωγής του ΟΗΕ στη Γάζα, η οποία διαχειρίζεται τους καταυλισμούς προσφύγων, επιβεβαίωσε ότι το κτίριο είναι το σχολείο al-Fakhoura στη Τζαμπαλίγια.
Η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τον αριθμό των θυμάτων, που -σύμφωνα με πληροφορίες- ανέρχονταν σε 80.
Ο επικεφαλής της UNRWA, Φιλίπ Λαζαρίνι, έκανε λόγο για «αποκρουστικές» εικόνες, αναφέροντας πως περίπου 4.000 εκτοπισμένοι είχαν καταφύγει εκεί την ώρα του συμβάντος.
Ο ΟΗΕ δεν γνώριζε τι προκάλεσε το περιστατικό, ούτε ποιος ήταν υπεύθυνος.
Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι γνώριζε το περιστατικό και ότι ήταν υπό εξέταση, αλλά δεν είχε να έκανε περαιτέρω σχόλια.
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορεί βίντεο που φέρεται να δείχνει τη στιγμή του βομβαρδισμού του σχολείου, η γνησιότητα του οποίου δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Η Αίγυπτος και το Κατάρ, πάντως, έχουν ήδη «δείξει» το Ισραήλ για την επίθεση. Το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών τον χαρακτήρισε «βομβαρδισμό» και είπε ότι ήταν η τελευταία από μια σειρά ισραηλινών παραβιάσεων εναντίον αμάχων στη Γάζα.
Το Κατάρ είπε ότι ανεξάρτητοι ερευνητές από τον ΟΗΕ έπρεπε να μεταβούν στη Γάζα για να εξετάσουν αυτό που είπε ότι ήταν «συνεχής στόχευση σχολείων και νοσοκομείων».
Υπενθυμίζεται πως ο ΟΗΕ έχει ήδη ζητήσει ανεξάρτητη πρόσβαση στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας.