Latest News

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Νέες συλλήψεις μελών εγκληματικής οργάνωσης - Απειλούσε μετανάστες

 
Συνεχίζεται η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης σχετικά με την υπόθεση, που είχε να κάνει με απειλές σε διακινούμενες μετανάστες σε περιοχή... της Καστοριάς.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς ακόμα 6 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, από την υπόθεση με τους μετανάστες σε περιοχή της Καστοριάς. Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης είχε να κάνει με την παράνομη έξοδο μεταναστών από την Ελλάδα στο εξωτερικό. Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη 7 μελών της εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα

Υπενθυμίζεται πως για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν στις 28 Σεπτεμβρίου 7 μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι ήδη είναι προσωρινά κρατούμενοι σε φυλακές της χώρας

Σύμφωνα με την αστυνομία οι 6 συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου, σε περιοχή της Καστοριάς, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς.  Οι ανωτέρω συνελήφθησαν κατόπιν οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, καθώς και αστυνομικών της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας για όπλα, βαριά σωματική βλάβη, του Κώδικα Μετανάστευσης, καθώς και για αρπαγή, ληστεία και εκβίαση.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. «τα μέλη της οργάνωσης απειλούσαν τους διακινούμενους αλλοδαπούς με πολεμικό τουφέκι και άλλο οπλισμό, ώστε να αποτρέπουν τυχόν διαφυγή τους και να απαιτούν επιπλέον χρηματικά ποσά».

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-2 μαχαίρια με μήκος λάμας 10 εκατοστών,

-10 κινητά τηλέφωνα με -13- κάρτες SIM και

-1 συσκευή powerbank.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των 7 μη συλληφθέντων, καθώς και για το πλήρες εύρος δράσης της εγκληματικής οργάνωσης συνεχίζεται.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς.