Latest News

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Ελένη Φουρέιρα: Σε δισκογραφική είπαν «έλα τώρα το Αλβανάκι θέλει να κάνει και καριέρα»

 Η Ελένη Φουρέιρα έχει μιλήσει πολλές φορές για τα εμπόδια που βρήκε μπροστά της στην προσπάθειά της να κάνει καριέρα... στη μουσική. 

Οι δισκογραφικές εταιρίες ήταν πολύ επιφυλακτικές για να της ανοίξουν την πόρτα λόγω της αλβανικής καταγωγής της και, ακόμα και όταν πάτησε στα πόδια της καλλιτεχνικά και εμπορικά, η διοίκηση της ΕΡΤ δεν έδωσε το πράσινο φως για να μας εκπροσωπήσει στη Eurovision, φοβούμενη πιθανές αντιδράσεις.

Στην κουβέντα της με τον Fipster, τη Μαίρη Συνατσάκη και τη Νατάσα Μποφίλιου, η Ελένη Φουρέιρα υπήρξε για άλλη μια φορά εξαιρετικά αποκαλυπτική.

Στην ερώτηση του youtuber ποια είναι ανάμνηση που θα ήθελε να διαγράψει από τη μνήμη της, απάντησε:

«Μεγαλώνοντας στην Ελλάδα έμαθα ότι ήταν κακό να είσαι από την Αλβανία, γιατί κάπως σε βρίζουν, χωρίς όμως μικρή να αντιλαμβάνομαι γιατί γίνεται αυτό. Μεγαλώνοντας αυτό έγινε ένα αγκάθι στη ψυχούλα μου, το οποίο κάθε φορά που περνούσα από μια παρέα, τους κοιτούσα να δω πώς θα αντιδράσουν.

Θα ήθελα να μην είχα βιώσει τον ρατσισμό για να μην έχω αγκάθι και να πω “Παιδιά είμαι από την Αλβανία. Δεν είναι σούπερ; ” Δυστυχώς αυτό δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό σε μια τέτοια εποχή. Δεν θα άλλαζε αυτό. Θα έπρεπε να ήταν αλλιώς αλλά δεν ήταν.

Aυτό όμως που έχω βιώσει, με έχει κάνει αυτό που είμαι, απλά το έκανα μέσα από το δρόμο του πόνου. Μιλάω για την Ελένη που τότε ξεκινούσε την καριέρα της, τι άγχος είχε. Αυτό που έχω βιώσει με έκανε αυτό που είμαι πια.

Θα γυρίσει να μου πει κάποιος “Εσύ που ντρεπόσουν…”, όχι δεν ντρεπόμουν εγώ. Μπερδεύεται ο κόσμος. Φοβάται την αντίδραση και την κατακραυγή του κόσμου. Μακάρι να άλλαζε, εγώ μέσα μου είμαι πολύ καλά.

Θα μάθω στο παιδί μου ό,τι θέλει να κάνει και να είναι περήφανος για αυτό. Το έχω βιώσει και είναι πολύ περίεργο συναίσθημα. Η μικρή Ελένη δεν είχε τα κότσια τότε να το πει» είπε η τραγουδίστρια και πρόσθεσε: «Ρε αγάπη μου είχα πάει σε δισκογραφική και όταν έκλεισα την πόρτα είπαν μετά “Έλα τώρα το αλβανάκι θέλει να κάνει και καριέρα».