Latest News

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Φράνκα Λέφελντ: Ποια είναι η καλλονή δημοσιογράφος που συντόνισε τη συζήτηση Μητσοτάκη-Μερτς (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Η Φράνκα Λέφελντ είναι δημοσιογράφος και η δεύτερη σύζυγος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας και επικεφαλής του FDP...Κρίστιαν Λίντνερ.

Η Φράνκα Λέφελντ τράβηξε τα βλέμματα κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Ίδρυμα Adenauer με θέμα «Ελλάδα και Ευρώπη -Ένα νέο κεφάλαιο με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη», που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, καθώς είχε τον ρόλο συντονίστριας.


Ποια είναι η δημοσιογράφος που έκλεψε τις εντυπώσεις  

Πρόκειται για τη σύζυγο του 44χρονου υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Κρίστιαν Λίντνερ, η οποία εργάζεται ως δημοσιογράφος στη γερμανική «Die Welt». Για τα μάτια της Φράνκα Λέφελντ ο Λίτνερ χώρισε την πρώτη του σύζυγο, επίσης δημοσιογράφο, Ντάγκμαρ Ρόζενφελντ, ύστερα από 7 χρόνια γάμου.

Το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2021 στο Βερολίνο, και μάλιστα σε δημοφιλές ελληνικό εστιατόριο, και παντρεύτηκε ένα χρόνο μετά.

Ο γάμος έγινε στο Ζιλτ, το «νησί των πλουσίων» στη Βόρεια Θάλασσα. Ο γάμος τους ήταν διπλός και πολιτικός και θρησκευτικός, με πολλούς να επικρίνουν τον χλιδάτο γάμο του υπουργού, εν μέσω βομβαρδισμών στην Ουκρανία. Ο γερμανικός Τύπος μάλιστα δεν τους «χαρίστηκε» γράφοντας ότι «ο υπουργός και η ρεπόρτερ ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου βάζοντας γερά το χέρι στην τσέπη, εν μέσω πολέμου, ενεργειακής και οικονομικής κρίσης».

Η νύφη  επικρίθηκε από ορισμένα γερμανικά ΜΜΕ, που ήταν άκρως καυστικά για τις πανάκριβες ενδυματολογικές της επιλογές στις δύο γαμήλιες τελετές, που κόστισαν συνολικά 13.000 ευρώ. Για «όργιο νεοπλουτισμού» είχε κάνει λόγο το περιοδικό Stern.